Siirry sisältöön
Uutinen 10.08.2018

Sampo, valmistettu Suomessa

Business Finland on käynnistänyt kampanjan valmistavan teollisuuden toiminnan kehittämiseksi ja alan kasvun edistämiseksi.

Valmistava teollisuus on taloutemme vahva tukijalka, ja sen toimintaa halutaan edelleen kehittää. Sampo, valmistettu Suomessa -kampanja on kohdistettu kaiken kokoisille valmistavan teollisuuden yrityksille.

Valmistavan teollisuuden hyvinvointi Suomelle elintärkeää

Valmistavan teollisuuden osuus Suomen viennistä on noin puolet. Ala vaatii jatkuvaa ja korkeatasoista kehitystä ja uusien markkinoiden löytämistä.

”Valmistavan teollisuuden alueelle ei ole ollut ohjelmaa tai muuta erityispanostusta useaan vuoteen. Sampo-kampanjalla tavoitellaan alan innovaatiotoiminnan ja tuotannon vahvistumista sekä uusia investointeja suomalaisiin yrityksiin. Emme pysty kilpailemaan halvoilla hinnoilla  ̶  kilpailukyvyn pitää tulla muualta, kuten osaamisesta ja koulutetusta työvoimasta”, sanoo kampanjan vetäjä, Business Finlandin asiantuntija Jarmo Raittila.

Sampo auttaa yrityksiä voittamaan kasvun esteitä ja auttaa valmistavaa teollisuutta kohtaamaan alan haasteet. Konkreettista apua tarvitaan muun muassa liiketoimintamallien uudistamiseen (alustat, verkostot, paikka arvoketjussa), ottamaan hyöty uusista teknologioista (automaatio, robotisaatio, digitalisaatio, AI, IoT, 3D-tulostus) sekä kaiken tämän johtamisessa.

Sampo tarjoaa yrityksille rahoitusta, verkostoja sekä kansainvälistymispalveluita. Ensimmäinen rahoitushaku avataan syyskuussa.

”Sampo-kampanjan aikana arvioimme, onko valmistavan teollisuuden alueella aineksia laajemmalle Business Finlandin ohjelmalle”, Raittila toteaa.

Lisätietoja

Jarmo Raittila
Puh. 050 323 2442
jarmo.raittila(at)businessfinland.fi