Siirry sisältöön
Uutinen 15.10.2018

Suomalaiset terveysinnovaatiot Techsauce-messujen mausteina

Kansainvälisiä kontakteja ja kasvua hakevat suomalaiset terveysalan yritykset esittelivät ratkaisujaan Thaimaassa.

Kansainvälisiä kontakteja ja kasvua hakevat suomalaiset terveysalan yritykset Peili Vision ja GoodLife Technology esittelivät ratkaisujaan Thaimaassa Techsauce Global Summit -tapahtumassa kesäkuussa 2018. Bangkokissa vuosittain järjestetty Techsauce houkutteli tällä kertaa yli 10 000 osallistujaa: isoja ja pieniä yrityksiä Thaimaasta sekä yli 30 muusta maasta, paikallisia ja kansainvälisiä sijoittajia, asiantuntijoita ja teknologiafaneja laidasta laitaan.

Ensimmäistä kertaa Techsaucessa HealthTech -teema sai nostetta oman lavan ja ohjelman puitteissa. Vahvaan Nordic Health Innovation -näkökulmaan vaikuttanut tanskalainen RUFF & CO. Business Innovation toi paikan päälle viisi startuppia Tanskasta, Suomesta ja Ruotsista.

”Techsaucen keskusteluissa usein mainittiin Aasian markkinoiden tarjoama mahdollisuus loikata palvelunkehittämisessä suoraan mobiililaitteisiin. Terveysmatkailu on myös merkittävä tekijä. Thaimaassa on sairaaloita, joilla on pääomaa ja valmiutta kokeilla asioita, mikä tekee siitä startupeille mielenkiintoisen kohteen”, toteaa Mikko Kontio, COO, Peili Vision.

Yritykset pääsivät myös verkostoitumaan Suomen ja Tanskan suurlähetystöjen kautta. Uutena  kontaktina löytyi esimerkiksi australialainen terveysteknologian kiihdyttämö ja sen säätiö, jotka työskentelevät cp-vammaisten ja autismipotilaiden neurologisen kuntoutuksen parissa.

Peili Vision tuo VR-teknologiaa kuntoutukseen

Vuonna 2015 perustettu Peili Vision on edelläkävijä virtuaaliteknologian hyödyntämisessä neurologisessa kuntoutuksessa ja etäterapiassa. VR-lasien mahdollistamat kiehtovat kokemusympäristöt, yksilöllisesti räätälöidyt ja pelillistetyt harjoitukset sekä tehokas data-analyysi – liittyen esimerkiksi potilaan liikkeiden ja harjoitustulosten seuraamiseen – tulevat mullistamaan puheterapian, neuropsykologian ja toimintaterapian tulevaisuudessa.

Peili Visionilla on Pohjoismaissa jo yli 15 asiakasta, isoista sairaaloista ja pienempiin kuntoutuskeskuksiin. Kansainvälistyminen on ollut tavoitteena toiminnan alusta lähtien.

”Käynnistimme Tanskassa pilottiprojektin vuonna 2017. Se on todistanut arvolupauksemme ja tuonut sieltä maksavan asiakkaan. Nyt pilotoimme myös Puolassa ja haemme uusia yhteistyökumppaneita luoteis-Euroopasta”, kertoo Kontio.

”Näemme kotikuntoutuskonseptissa todella hyvät kasvumahdollisuudet varsinkin Pohjoismaissa, koska se on jo kaikkien agendalla ja mahdolliset kustannussäästöt ovat todella suuria. Jatkossa pystymme soveltamaan näitä käyttökokemuksia myös muissa maissa.”

GoodLife Technology

Kokeneiden suomalaisten pelialan osaajien vuonna 2013 perustama GoodLife Technology kehittää laadukkaita ratkaisuja etäkuntoutukseen ja henkilökohtaiseen harjoitteluun. Yritys on muun muassa tuottanut PT Momentum -mobiilisovelluksen tamperelaiselle PhysioTools-yritykselle, joka on maailman johtava harjoiteohjeiden tuottaja. PT Momentumilla on kymmeniä tuhansia käyttäjiä ympäri maailmaa.

GoodLife Technology pohtii kansainvälistymistä partneroitumisen ja jälleenmyyjäkontaktien kautta. Yritys on osallistunut Business Finlandin delegaatiomatkaan Saudi Arabiaan ja on aktiivisesti mukana tapahtumissa ja messuilla.

”Olemme nyt siinä kohtaa polkua, että meidän on mahdollista ja järkevää skaalata tuotteita tämän ja ensi vuoden aikana.”

Kaakkois-Aasian houkuttelevat markkinat

Suomalaisyritysten kiinnostus Thaimaata ja muita Kaakkois-Aasian maita kohtaan on kovassa kasvussa, kertoo Riku Mäkelä, liiketoiminta-asiantuntija, Suomen Suurlähetystö, Singapore. Useimmat yrittävät löytää ensimmäiset referenssinsä Singaporesta, joka on alueen kehittynein talous.

”Kaakkois-Aasian 650 miljoonaa ihmistä tarvitsevat entistä parempia terveydenhuollon palveluja ja heidän ostovoimansa lisääntyy nopeasti. Palvelujen tuottajat etsivät uusia ratkaisuja. Kymmenet suomalaiset terveysteknologiayritykset ovat jo lähteneet liikkeelle näiden markkinoiden suuntaan,” sanoo Mäkelä.

Market Opportunities -portaalista löytyy tietoa terveys ja  hyvinvointi alan business mahdollisuuksista suomalaisille yrityksille sekä Kaakkois-Aasiassa ja globaalisti www.marketopportunities.fi

Lisätietoja

Terhi Rasmussen
Global Opportunity Leader Health & Wellbeing
terhi.rasmussen (at) businessfinland.fi