Uutinen 28.09.2018

Suomi mukana Dubain maailmannäyttelyssä 2020

Maailmannäyttelyyn osallistuminen edistää suomalaisten yritysten kansainvälistymistä sekä lisää Suomen houkuttelevuutta matkailulle ja investoinneille.

Dubai Expo 2020 järjestetään 20.10.2020–10.4.2021. Näyttelyn pääteemana on "Connecting Minds, Creating the Future". Arabiemiraateissa järjestettävään maailmannäyttelyyn on ilmoittautunut noin 180 maata. Paikalle odotetaan puolen vuoden aikana 25 miljoonaa vierasta.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä sanoo työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteessa Arabiemiraattien olevan Suomen tärkeimpiä kauppakumppaneita Lähi-idän ja Persianlahden alueella:

– Teollisuusviennin lisäksi suomalainen koulutus- ja terveysalan osaaminen kiinnostaa Arabiemiraateissa, samoin korkealle teknologialle ja cleantech-osaamiselle on paljon liiketoimintamahdollisuuksia.

Business Finland hoitaa Suomen maailmannäyttelyosallistumisen käytännön järjestelyt. Tähän tehtävään Suomen pääkomissaariksi on nimitetty työ- ja elinkeinoministeriön teollisuusneuvos Severi Keinälä.

Lue lisää

 

Kiinnostaako EXPO LIVE -innovaatioapuraha?

EXPO LIVE on Dubain maailmannäyttelyn käynnistämä ohjelma, joka myöntää apurahoja innovaatioiden rahoittamiseen. Neljäs hakukierros päättyy 2.12.2018.

Kaksi suomalaista yritystä on jo saanut apurahan – Linda Liukas Hello Ruby -lastenkirjasarjalle ja startup-yritys Paptic puupohjaiselle pakkausmateriaalille.

Lisätietoja

View the projects awarded up until now: Innovation Impact Grant Programme
More information at Expo Live
How to apply