Siirry sisältöön
Uutinen 11.04.2018

Terveysmatkailusta ympärivuotista kasvua Suomeen

Suomen hallitus on päättänyt panostaa matkailuun varmistaakseen toimialan vahvan kasvun jatkossakin. Yksi hallituksen uuden matkailun edistämiseksi luodun toimenpidekokonaisuuden tavoitteista on matkailun ympärivuotinen kasvu. Terveys- ja hyvinvointimatkailun kehittäminen luo ympärivuotiselle kasvulle hyvät edellytykset.

Matkailu 4.0 -suunnitelmassa Business Finlandin Visit Finland -yksikölle myönnettiin vuosille 2018–2019 erillinen budjetti, josta 600 000 euroa on varattu terveys- ja hyvinvointimatkailun kehittämiseen. Terveys- ja hyvinvointimatkailun edistämiseksi käynnistettävän hankkeen valmistelu on hyvässä vauhdissa ja projektin kick off -tilaisuus on suunnitteilla toukokuulle.

Tavoitteena kansainvälistyminen ja tunnettuuden kasvattaminen erityisesti Venäjällä ja Kiinassa

Hankkeen tavoitteena on edistää suomalaisten terveyspalveluja tarjoavien ja välittävien yritysten kansainvälistymistä ja tunnettuutta maailmalla. Hankkeen puitteissa toteutettavat aktiviteetit on suunnattu terveys- ja hyvinvointipalveluita tarjoaville sekä potilaita välittäville yrityksille.

Ensisijaisiksi kohdemarkkinoiksi hankkeelle on valittu Kiina ja Venäjä. Tällä hetkellä Suomeen tulee eniten terveysmatkailijoita Venäjältä, mutta myös Venäjällä Suomen tunnettuutta laadukkaiden terveyspalveluiden tarjoajana tulisi kasvattaa merkittävästi. Kiinalaiset ovat jo löytäneet Suomen matkailumaana ja nyt hankkeessa pyritään houkuttelemaan myös kiinalaisten terveysmatkailijoiden kasvavaa joukkoa Suomeen. Suomen valttina verrattuna moniin muihin Euroopan maihin ovat hyvät kulkuyhteydet sekä suomalaisen luonnon ja puhtauden arvostus Kiinassa.

Terveysmatkailu yhdistää terveyspalvelut ja vapaa-ajan matkailun

Erikoissairaanhoidossa Suomen vahvuuksia ovat mm. syöpähoidot, ortopedia ja neurokirurgiset leikkaukset. Lisäksi Suomella on hyvät valmiudet tarjota mm. erilaisia kuntoutuspalveluja. Terveysmatkailun ympärille on tarkoitus alkaa laatia paketteja, joiden avulla matkailijalla ja hänen omaisillaan on mahdollisuus yhdistää matkaansa myös vapaa-ajan aktiviteetteja, kuten erilaisia hyvinvointipalveluita, Suomessa. Tavoitteena on, että matkailijat saisivat kaikki palvelut samalta luukulta.

Lisätietoa hankkeesta

Yhteydenotot

Päivi Antila
Project Manager
+358 40 747 8418
paivi.antila (at) businessfinland.fi