Siirry sisältöön
Uutinen 25.04.2019

5G teollisuuden käytössä – laaja 5G VIIMA -projekti käynnistyy

5G VIIMAn tavoitteena on testata ja tutkia, miten teolliset ympäristöt saadaan hyödyntämään enemmän digitalisaatiota ja langattomuutta.

5G VIIMA -projektissa hyödynnetään verkkoteknologian ja ICT-teollisuuden uusimpia innovaatioita, kuten videoanalytiikkaa, sensoridataa, autonomisia laitteita ja VR/AR-teknologiaa. Lisäksi hankkeessa testataan ja tutkitaan, miten teolliset ympäristöt saataisiin hyödyntämään enemmän digitalisaatiota ja langattomuutta.

Tavoitteena on luoda ja kokeilla ratkaisuja, jotka tuovat todellista lisäarvoa teollisessa käytössä. Samalla analysoidaan liiketoimintaympäristöä siitä miten arvoketjut teollisissa ratkaisuissa muodostuvat ja kuinka verkkoja ja dataa hallitaan ja omistetaan.

- 5G VIIMA on hyvä esimerkki siitä mikä Connected Intelligent Industries Finland -ohjelmassamme on keskeistä; älykkäiden teollisten ratkaisujen kehittäminen globaaleille markkinoille yhteistyössä teollisuuden ja tutkimuslaitosten kanssa. Näin rakennetaan tietoon pohjautuvia digitaalisia arvoketjuja, jotka ovat ensiarvoisen tärkeitä uudistuvalle suomalaiselle teollisuudelle, sanoo ohjelmapäällikkö Toni Mattila Business Finlandista.

Kaksivuotisen 5G VIIMA -projektin koordinaattorina toimii Oulun yliopisto. Kyseessä on suurin kansallinen 5G:n sovelluksia tutkiva ja kokeileva projekti 5G-testiverkkoalustalla, ja se tehdään yhteistyössä Suomen 5G-testiverkkoekosysteemin, 5GTNF:n, kanssa.

Lue koko tiedote tästä
Lisätietoja

Toni Mattila
Program Manager
Business Finland
toni.mattila (at) businessfinland.fi
+358 40 500 9909

Mika Klemettinen
Director (Programs)
Business Finland
mika.klemettinen (at) businessfinland.fi
+358 50 483 6661