Uutinen 02.01.2019

Business Finlandin pääjohtajan tehtävä on avattu haettavaksi

Team finland talo

Business Finlandin pääjohtajan tehtävä avautuu haettavaksi 2.1. Hakuaika päättyy 17.1. Uuden pääjohtajan kausi alkaa 1.9.2019. Pääjohtajan nimittää valtioneuvosto elinkeinoministeri Mika Lintilän esityksestä.

Business Finlandin pääjohtajan tehtävä on määräaikainen. Nimitys kestää viisi vuotta. Myös Tekesissä, jonka pääjohtajan tehtävästä Pekka Soini siirtyi nykyiseen työhönsä Business Finlandin pääjohtajaksi, tehtävä oli määräaikainen.
 
Pääjohtaja Pekka Soini on kertonut, että ei ole käytettävissä nyt avautuvassa pääjohtajan hakuprosessissa.
 
”Business Finland syntyi vuoden 2018 alussa, kun Tekes ja Finpro yhdistyivät. Muutos- ja integraatioprosessi on ollut iso ponnistus kaikille mukana olleille. Työ on saatu hyvään vaiheeseen ja nyt oli luonnollinen taitekohta muutokselle sekä Business Finlandille että itselleni. Siksi olen päättänyt, että en ole käytettävissä, kun Business Finlandin pääjohtajan tehtävää alkuvuonna 2019 täytetään”, toteaa Business Finlandin pääjohtaja Pekka Soini.
 
Business Finlandin toiminta jatkuu Pekka Soinin johdolla aiempien suunnitelmien mukaisesti hänen kautensa loppuun. Muutosprosessi jatkuu myös tämän jälkeen suunnitellusti, vaikka vetovastuu siirtyykin uusiin käsiin.
 
”Pekka Soini on tehnyt erityisen arvokasta työtä vaativassa integraatioprosessissa, jonka myötä Tekesistä ja Finprosta on syntynyt Business Finland. Syksyllä 2019 aloittava uusi pääjohtaja jatkaa Business Finlandin strategian toimeenpanoa yhteistyössä johtoryhmän ja koko henkilöstön kanssa. Tavoitteena on, että Business Finland pystyy koko ajan tehokkaammin tukemaan suomalaisten yritysten kasvua, kansainvälistymistä ja innovaatiotoimintaa”, sanoo Business Finlandin johtokunnan puheenjohtaja Pertti Korhonen.

Tutustu hakuilmoitukseen valtiolle.fi -sivuilla

Lisätietoja tehtävästä antavat TEMissä
kansliapäällikkö Jari Gustafsson p. 029 504 7400
osastopäällikkö Ilona Lundström p. 029 504 7186