Siirry sisältöön
Uutinen 08.02.2019

Great Place to Work -tutkimuksen pienten yritysten voitto Koti Puhtaaksi Oy:lle

Koti Puhtaaksi Oy:n Saila Tyni

Trendikkään IT-alan lisäksi myös muiden alojen yritykset voivat nousta parhaiden työpaikkojen joukkoon. Tämä näkyi Great Place to Work® -tutkimuksessa, jossa pienten yritysten sarjan listaykköseksi nousi siivousalan firma Koti Puhtaaksi Oy. Business Finland on rahoittanut yrityksen toiminnan kehittämistä.

2011 perustettu Koti Puhtaaksi on erikoistunut kotisiivoukseen. Toimipisteet sijaitsevat Tampereella ja Helsingissä, vuonna 2019 yritys laajenee Turkuun ja Ouluun.

Koti Puhtaaksi Oy panostaa erityisesti henkilöstön mahdollisuuksiin osallistua ja tehdä päätöksiä oman työpaikkansa asioista. Suuressa kuvassa yrityksen missiona on saada siivousala positiiviseen nosteeseen.

”Hyvä työpaikka on pitkälti vain yhdessä tekemistä ja kaikkien mielipiteen huomioonottamista aidosti. Sekä seuraavan kaavan jatkuvaa toistamista: 1. mittaa, 2. kehitä, 3. toteuta, 4. palaa kohtaan yksi”, Koti Puhtaaksi Oy:n toimitusjohtaja Saana Tyni avaa menestyksen taustoja.

Toimitusjohtaja Tyni on palkittu myös johtamisestaan puhtausalan vuoden esimies -palkinnolla. Puhtausalan esimies 2019 -2020 julkistettiin puhtausalan Esimies- ja asiantuntijapäivillä Helsingissä 24.1.

Tuomaristo sai haastattelun perusteella Saana Tynistä kuvan hyvänä, innostavana ja alan imagoa eteenpäin vievänä esimiehenä. Tuomaristo totesi hänellä olevan luontainen kyky esiintyä, sanavalmiutta ja hyvä ulosanti. Hän toimii aktiivisesti, innovatiivisesti ja innostaen hyvän ja työntekijöitä tukevan työilmapiirin puolesta. 

Business Finland on rahoittanut yrityksen itseohjautuvuusprojektia, joka on ollut tärkeä askel kohti parempaa työnantajuutta. Toisessa rahoitetussa hankkeessa yritys sai toiminnanohjauksen kuntoon, ja nyt jokaisella siistijällä on puhelimessa sovellus, joka mahdollistaa automaattisen laskutuksen, palkanmaksun ja helpon työvuorosuunnittelun.

”Yhteistyö Business Finlandin kanssa on saanut meidät nopeammin kohti kansainvälistymistavoitteita. Seuraamme tarkasti Norjan poliittista keskustelua kotitalousvähennyksestä ja meillä on jo tiedossa Norjassa yhtiö, jonka kautta pääsisimme vauhdikkaasti Norjan markkinoille. Myös muut Pohjoismaat ja Saksa ovat meidän intressilistalla", kertoo Tyni.

Katso myös Ylen Aamu-tv 8.2. haastattelussa Saana Tyni ja Jaana Vilander

Lisätietoja:

Henri Haho
Siistijä ja markkinointipäällikkö
044 733 4458
henri (at) kotipuhtaaksi.fi

Eero Lukin