Siirry sisältöön
Uutinen 08.08.2019

Helsinki ykkönen työn ja vapaa-ajan yhdistämisessä

Helsingissä on helpointa yhdistää työ ja vapaa-aika

Helsinki on pärjännyt jälleen hyvin kansainvälisissä vertailuissa. Se nousi ykköseksi 40 kaupunkia koskevassa selvityksessä, jossa arvioitiin, miten kaupunki onnistuu tukemaan asukkaidensa työn ja vapaa-ajan tasapainoa sekä edistämään siten heidän elämänlaatuaan.

Vertailun tarkoituksena oli yhtiön mukaan mitata siitä, miten kaupungit voivat vähentää asukkaidensa stressiä sekä lisätä heidän onnellisuuttaan työn ja vapaa-ajan tasapainoa tukemalla. Vertailu perustui pääasiassa virallisiin lähteisiin, kuten OECD:n, Eurostatin, Maailmanpankin, YK:n sekä valtioiden omiin tilastoihin. Mukana oli myös epätieteellisiä, matkailua ja hyvinvointia koskevia selvityksiä.

Täydet sata pistettä onnellisuudessa

Parhaat pisteet Helsinki sai vertailussa onnellisuuden osa-alueella, täydet sata pistettä. Perässä seurasivat Oslo ja Zürich.

Helsinkiläiset ja pariisilaiset nauttivat suurimmasta palkallisten lomapäivien vähimmäismäärästä (30 päivää). Vähiten vapaapäiviä oli San Franciscon (9,7), San Diegon (9,7), Washington D.C:n (9,4) ja Los Angelesin (9,1) asukkailla.

Helsingissä työmatkaan käytetty aika on huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi Lontoossa, Zürichissä, Torontossa, Pariisissa, Sydneyssä, Sao Paulossa ja Singaporessa. Yksisuuntaiseen työmatkaan käytetään Helsingissä keskimäärin 26 minuuttia.

Helsinki menestyi myös sukupuolten tasa-arvon osa-alueella. Se rankattiin kolmanneksi tasa-arvoisimmaksi kaupungiksi Oslon ja Tukholman jälkeen.

Alkuperäinen artikkeli julkaistu Helsingin Sanomissa 7.8. Lue koko artikkeli täältä

Lue tutkimus täältä