Siirry sisältöön
Uutinen 14.03.2019

Näin Suomi nousee tekoälyajan kärkimaaksi – Tekoälyohjelman loppuraportti julkistettiin

14.3.2019 julkistetussa Tekoälyohjelman loppuraportissa suositellaan muun muassa panostuksia datan ja tekoälyn hyödyntämiseen etenkin yritysten välisillä markkinoilla, jossa Suomella on jo vahvaa edelläkävijäosaamista.

Datasta on tullut maailman arvokkain resurssi. Sen hyödyntämisessä kilpailu yritysten välisessä liiketoiminnassa on vasta alkamassa toisin kuin kuluttajaliiketoiminnassa, jota hallitsevat kansainväliset alustatalouden jätit. Tässä on mahdollisuus Suomelle: yritysten väliseen liiketoimintaan soveltuva tekoäly on vielä kehitteillä, ja siinä suomalainen tekoälytutkimus on maailman kärkeä.

Tiivis yhteistyö julkisen ja yksityisen sektorin välillä digitalisaation ja tekoälyn hyödyntämisessä on kriittisen tärkeää, jotta Suomi pysyy kansainvälisesti kilpailukykyisenä. Näin voidaan löytää toimivia tapoja nostaa innovaatiotoiminnan panostuksia, rakentaa toimivia yhteistyömalleja, kehittää kannustavaa sääntelyä sekä tukea yritysmaailman osaamista ja kyvykkyyksien kehittämistä laajasti.

Business Finlandin digitalisaatiojohtaja Mika Klemettinen oli yksi Tekoälyohjelman huippuasiantuntijoista.

 - Tekoälyohjelma on tehnyt arvokasta työtä Suomen tulevaisuuden hyvinvoinnin eteen. Business Finland toteuttaa nyt loppuraportin toimenpiteitä AI Business- ja Digital Trust Finland -ohjelmilla. Tavoitteemme on tehdä Suomesta kansainvälinen keskus eettisen tekoälyn ja digitaalisen luottamuksen hyödyntämiseen liiketoiminnassa, hän toteaa.

Lataa loppuraportti täältä
Lue koko tiedote tästä
Lisätietoja

Mika Klemettinen
Director, Digitalization (ohjelmat)
+358 50 483 6661
mika.klemettinen (at) businessfinland.fi