Siirry sisältöön
Uutinen 20.02.2019

Saksan New Space Economy -markkina kasvaa ja tarjoaa yhteistyömahdollisuuksia

Business Finland on teettänyt selvityksen Saksan New Space Economy -markkinoista. Tiiviin tietopaketin kasvavasta alasta teki saksalainen konsulttiyhtiö SpaceTec Partners.

Parikymmentä suomalaisyritystä saapui 11.2. Business Finlandiin kuulemaan SpaceTec Partnersin Rainer Hornin esitystä New Space Economy – Market Study Germany -markkinaselvityksestä. Bavairia-klusterin Bärbel Deisting kertoi Baijerin alueella toimivan klusterin tarjoamista yhteistyömahdollisuuksista.

Selvitys ja tilaisuuden kaikki esitykset löytyvät artikkelin lopusta.

Yrityksillä oli mahdollisuus keskustella jatkosuunnitelmista Saksan osalta, ja siitä miten Business Finlandin New Space Economy -ohjelma voi näitä toimenpiteitä tukea. Iltapäivällä ohjelma jatkui yrityskohtaisilla klinikkatapaamisilla paikalla olleiden asiantuntijoiden kanssa.

Vaikka Saksan perinteinen avaruusteollisuus on kehittynyttä, ovat alan toimijat New Space Economyn kanssa uuden asian edessä. Saksasta löytyy jo runsaasti New Space -toimijoita, ja eri toimialojen yritykset kiinnittävät yhä enemmän huomiota uuden avaruustoiminnan palvelujen kehittämiseen. Esimerkkinä tästä on Viessman, joka on sijoittanut pääomasijoitusrahastonsa kautta edullisia laukaisupalveluja kehittävään startupiin. Deutsche Bahn on sijoittanut kanadalaiseen startupiin, joka tarjoaa satelliittipohjaisia tavaralogistiikkapalveluja. SAP analysoi ja prosessoi Euroopan avaruusjärjestön Sentinel-satelliitin kaukokartoitus- ja paikkatietodataa.

Lataa New Space Economy – Market Study Germany tästä (pdf)

Mikäli yrityksesi on kiinnostunut New Space Economy -yhteistyömahdollisuuksista Saksassa, ota yhteyttä.

Markus Ranne
Ohjelmapäällikkö, New Space Economy
Business Finland
+358 40 343 3453
markus.ranne (at) businessfinland.fi

Tilaisuuden esitykset (pdf)

Business Finland New Space Economy Study
Mr. Rainer Horn, Managing Partner, SpaceTec Partners

Cooperation possibilities in (New) Space in Bavaria
Ms. Bärbel Deisting, Director Space and Space Applications, bavAIRia e.V.

Wrap-up and next steps
Mr. Markus Ranne, Program Manager, Business Finland

Tutustu New Space Economy -ohjelmaan tästä