Siirry sisältöön
Uutinen 07.01.2019

Suomalainen ihonhoito on nyt huippuluokkaa

Inaria valmistetaan Suomessa tuotantolaitoksessa, joka on sertifioitu eurooppalaisten tuotantostandardien, Joutsenmerkin ja Ecocert-standardien mukaan

Suomalainen kosmetiikka ja erityisesti ihonhoito on edennyt harppauksin viime vuosina. Uusia laatubrändejä on noussut kuin sieniä sateella, samalla kun tutut ja turvalliset ovat jatkaneet tuotekehitystyötä tahoillaan. Tärkeitä teemoja brändeille ovat selvästikin puhtaus, pohjoinen luonto ja vastuullisuus

Olivia Klein

Olivia Klein on suomalainen kosmetiikkasarja, jossa käytetään ensisijaisesti luontoperäisiä ja luomuviljeltyjä ainesosia ilman väriaineita tai hajusteita. Nimensä brändilleen antaneen perustajan Olivia Kleinin tavoitteena on yksinkertaistaa kosmetiikkaa ja sen käyttöä sekä korostaa ihonhoidon ja terveyden välistä yhteyttä.

Olivia Klein oli vuosien kuluessa allergisoitunut ja herkistynyt liki kaikille käyttämilleen kosmeettisille tuotteille. Klein oli taistellut lukuisten ihosairauksien ja -haasteiden kanssa kyllästymiseen asti, kun hän päätti vuonna 2014 tehdä asialle jotain. Klein asetti tavoitteekseen luoda tehokkaan luontoperäisen tuotesarjan, joka sopii ensisijaisesti ihosairauksista kärsiville. Tuotteissa on muun muassa kauran versouutetta ja luomuhunajaa.

Olivia Kleinilla uskotaan yksinkertaisuuteen, jolloin jokainen tuotteen ainesosa on tarpeellinen. Tuotteissa käytetyt ainesosat ovat puhtaita ja ympäristöystävällisiä, raaka-aineet vastuullisesti tuotettuja ja usein luomuviljeltyjä. Toiminta perustuu zero waste -periaatteelle, jolloin kaikki mahdollinen kierrätetään ja uusiokäytetään. Pakkausmateriaalit ovat täysin kierrätettäviä ja myrkyttömiä. Tuotteet ovat Kleinin mukaan tehokkaita, riittoisia ja monikäyttöisiä, mikä auttaa vähentämään kosmetiikkatuotteiden hukka- ja liikakäyttöä.

Osta täältä: https://www.oliviaklein.fi

Seuraa Instagramissa @ok_olivia_klein

Niki Newd

Niki Newdin tarina alkoi 12 vuotta sitten, kun Kirsi Kaukonen talvisella kävelyllä kertoi ystävälleen suvussaan sukupolvelta toiselle periytyneestä kasvohoidosta. Tuo yli sata vuotta vanha resepti perustui täysin luonnollisiin, syötäviin raaka-aineisiin. Ystävätär, ammatiltaan biokemisti, innostui kokeiltuaan naamiota ja ystävykset päättivät kehitellä reseptin nykypäivän vaativien olosuhteiden iholle tuotteeksi, joka olisi kaikkien saatavilla. Niki Newd oli saanut alkunsa.

Naiset päättivät jo aluksi, että Niki Newdin raaka-aineiden tulisi olla yhtä tuoreita kuin ruoka, jonka he syövät. Tuotteiden tulisi toisin sanoen olla ravinteikkaita ja luonnollisia, ehdottomasti alkoholittomia sekä lisä- ja säilöntäaineettomia. Syntyi ajatus tuoreesta gourmet-ihonhoidosta. Ravinteikkaat raaka-aineet haluttiin iholle mahdollisimman käsittelemättöminä, joten tuotteet valmistetaan käsityönä kysynnän mukaan, etteivät ne joutuisi seisomaan hyllyillä. Tuotteita valmistetaan vähintään 12 erää vuodessa, jolloin nettikaupan kautta tilatut tuotteet valmistetaan vasta tilauksesta.

Niki Newdin tuotteet ovat raaka-aineiltaan elintarvikelaatuisia eli ihmisravinnoksi kelpaavia, mikä ei harvoin päde perinteisen kosmetiikan kohdalla. Esimerkistä käy Niki Newdin käyttämä ekstraneitsyt oliiviöljy, joka tuotetaan pienellä italialaisella luomufarmilla. Toisin sanoen Niki Newdin käyttämä öljy soveltuu mainiosti myös salaatin kaveriksi. Tuotteissa käytetään paljon myös pohjoismaisessa luonnossa kasvaneita raaka-aineita kuten marjaöljyjä, joiden ravintoarvot ovat huippuluokkaa valoisien öiden ja jäätävien talvien ansiosta.

Osta täältä: https://www.nikinewd.com

Seuraa Instagramissa @nikinewd

 Henua Organics

Henua Organics on selektiivinen, luonnollisista raaka-aineista ammentava kosmetiikkabrändi, joka perustettiin 2017. Sana henua on pohjalainen murresana ja tarkoittaa hyvinvointia, nautintoa ja onnea. Perustaja Jenni Tuominen oli jo vuosia työskennellyt kosmetiikan parissa huomatessaan ihonsa oireilevan perinteisessä kosmetiikassa olevien kemikaalien takia. Jenni perehtyi tarkemmin kosmetiikan ainesosiin ja päätti perustaa sarjan, josta kaikki ylimääräinen loistaisi poissaolollaan. Tukea yritykseen Jenni sai sisareltaan Anulta.

Henuan tuotteet valmistetaan Suomessa. Tuotteet eivät sisällä vettä tai täyteaineita, mutta sitäkin enemmän aktiivisia pohjoisen luontomme kasveista saatavia ainesosia, kuten koivun mahlaa, ruiskaunokki- tai ruusuvettä. Tuotteilla on Ecocert Organic- ja Avainlippu-sertifikaatit.

Jenni ja Anu ovat panostaneet tuotteiden luonnonmukaisuuteen, mutta siskoksille on tärkeää myös vastuullisuus. Tuotteet pakataan lasiin muovin minimoimiseksi ja ulkopakkaukset ovat jo kertaalleen kierrätettyä pahvia. Lisäksi tuotteissa käytetyt raaka-aineet eivät kuormita kehoa tai kaunista maapalloamme.

Osta täältä: https://henuaorganics.com

Seuraa Instagramissa @henuaorganics

Globe Hope Cosmetics by Mia Höytö

Mia Höytö Cosmetics syntyi perustajansa Mia Höytön rakkaudesta kauneutta, luontoa ja kaikkea elävää kohtaan. Mialle oli yritystä perustettaessa tärkeää luonnonmukaisuus sekä ympäristöä ja eläimiä kunnioittava elämäntapa. Mia Höytö tarjoaa hoitavia ja tuloksia tuovia tuotteita erityisesti Suomen ilmastosta kärsivälle iholle. Ihonhoitosarja on Ecocert-sertifioitu ja lanseerattu 2012.

Ecocert-luomusertifiointi muun muassa takaa, että tuotteet ovat parabeenittomia, silikonittomia ja keinotekoisesti hajustamattomia. Mia Höytö -tuotteiden sisällöistä vähintään 95% kasviperäisistä aineksista ja vähintään 10% lopputuotteesta on luomutuotettua. Tuotteet on myös pakattu kierrätettäviin pakkauksiin. Tuotteet sisältävät paljon suomalaisesta luonnosta saatavia siemenöljyjä ja kasviuutteita, ja sarjat sekä kehitetään että valmistetaan Suomessa. Tuotteet testataan vapaaehtoisilla ihmisillä, ei koskaan eläimillä.

Kesällä 2018 perustaja Mia Höytö myi yrityksensä Globe Hopelle, joka uudistui samassa yhteydessä kokonaisvaltaisesti perinteisestä tekstiiliyrityksestä lifestyle-konseptiksi tarjoten vaatteita, asusteita ja luonnonkosmetiikkaa. Mia Höytö kuitenkin jatkaa tuotekehityksen parissa. Globe Hope aloitti vastikään yhteistyön Japanin suurimman tavarataloketju Isetanin kanssa, shop-in-shopin muodossa.

Osta täältä: https://www.globehope.com/kosmetiikka tai täältä: https://www.detriashop.fi/Globe-Hope-Cosmetics-fi

Seuraa Instagramissa @globehopecosmetics

Supermood

Supermood on luonnonkosmetiikkabrändi joka lähestyy ihonhoitoa ja hyvinvointia holistisesti, jolloin fyysinen ja henkinen hyvinvointi kulkevat käsikädessä. Siksi Supermood ei tarjoa vain ihonhoitotuotteita, vaan myös muita tuotteita kuten lisäravinteita ja esimerkiksi suklaata!

Supermood on Suomessa muoti- ja viihdealalta tunnetun Anne Kukkohovin vuonna 2014 perustama brändi. Anne oli jo pitkään ihmetellyt holistisen lähestymistavan puutetta kauneudenhoitoalalla, sillä hän uskoo, ettei mikään seerumi yksin tee ihmistä kauniiksi tai hyvinvoivan näköiseksi; hyvinvointia tulee vaalia kokonaisvaltaisesti nukkumalla riittävästi, syömällä hyvin ja elämällä terveellisesti.

Supermood-tuotteet valmistetaan luonnollisista raaka-aineista. Perinteisesti ihokosmetiikkaa valmistetaan joko ihotyypin tai käyttäjän iän perusteella, mutta Supermood lähestyy asiaa uudesta näkökulmasta. Koska yrityksessä uskotaan kauneuden tulevan sisältäpäin suunnitellaan tuotteetkin emotionaalisen tilan mukaan. Egoboost-, Beauty Sleep- ja Youth Glow -tuotteet yhdessä muodostavat tasapainoisen kokonaisuuden joka tukee sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia.

Youth Glow -raakasuklaa on kauneudenhoidossa erityinen tuote, jonka vaikutus perustuu suklaan sisältämään ikääntymisen merkkejä hidastavaan antioksidanttiin.

Osta täältä: https://www.supermood.fi

Seuraa Instagramissa @supermoodbeauty

Choice Finland

Choice Finland on Maija Aallaksen perustama ihonhoitosarja, joka syntyi kymmenisen vuotta sitten hänen ensimmäisen lapsensa syntymän myötä. Maijalle on aina ollut tärkeää, ettei kehoa tai ympäristöä rasiteta turhilla kemikaaleilla, joten Maija halusi luoda ihonhoitosarjan, jonka takana hän voisi seistä sataprosenttisesti. Choice Finland on kehitetty herkälle iholle.

Maijalle on tärkeää, että tuotteet ovat luonnonmukaisia. Choice Finland ammentaa voimansa lähituotannosta, Suomen metsistä ja puhtaista vesistä. Tuotteissa ei käytetä eläinperäisiä ainesosia ja pakkausmateriaalit ovat täysin kierrätettäviä ja 100% biohajoavia. Choice Finlandille on myönnetty Avainlippu- ja FI-Natura -sertifikaatit.

Vuonna 2017 Choice Finland kävi läpi brändiuudistuksen. Tuotteet päivitettiin sisältämään entistä enemmän suomalaisilta maatiloilta ja metsistä saatavia raaka-aineita. Ihoa hoitavat mm koivunkaarnauute, siankärsämöuute, ruusunmarja sekä mustikka. Tuotteiden raikkaan visuaalisen ilmeen loi Ratian muotoilujohtaja Eeva Mela.

Osta täältä: https://choicefinland.com

Seuraa Instagramissa @choicefinland

Inari Arctic Beauty

Inari Arctic Beauty on suomalaisten Sirkku Hahnin ja Nina Stenbergin perustama korkealaatuinen kosmetiikkasarja, jolla on selkeä tavoite: olla tehokkaasti vaikuttava ja kompromissiton luksusmerkki, joka hyödyntää arktisen kasvimaailman ylivoimaista voimaa ja puhtautta. Inari lanseerattiin vuoden 2018 aikana rinnakkain Suomessa ja Saksassa. Alkuperäinen idea luonnonmukaiseen arktiseen ihonhoitosarjaan syntyi Sirkun vieraillessa lapsuuden maisemissaan Pohjois-Suomessa.

Kasvohoitosarjassa erityistä on sen ainutlaatuinen anti-ageing vaikutusainekompleksi, jota ei perustajiensa mukaan ole tässä muodossa missään muussa kosmetiikassa koko maailmassa. Vaikutusainekompleksi ”Arctic Blend” koostuu kuudesta tiheäravinteisesta kasvista, joiden synergia torjuu ihon ennenaikaista vanhenemista ja tehostaa kollageenin ja hyaluronihapon synteesiä. Inarin tuotteissa käytetään lisäksi kolmea eri molekyylikokoa hyaluronihappoa, toisin kuin tyypillisesti kosmetiikassa käytettävä suurimolekyylinen hyaluronihappo. Inarin suomalaiset kasviraaka-aineet kerätään pääosin käsin napapiirin pohjoispuolelta Lapista.

Inaria valmistetaan Suomessa tuotantolaitoksessa, joka on sertifioitu eurooppalaisten tuotantostandardien, Joutsenmerkin ja Ecocert-standardien mukaan. Inarin tuotteissa ei käytetä mikromuovia tai synteettisiä kemikaaleja. Sirkulle ja Ninalle on tärkeää, että Inari on ympäristöystävällinen, korkealaatuinen ja tehokas ihonhoitosarja, joka soveltuu kaikille ihotyypeille.

Osta täältä: https://www.inari-cosmetics.com/fi/shop/

Seuraa Instagramissa @inaricosmetics

Lumene

Lumene on suomalaisten rakastama klassikko jo vuodesta 1970. Lumene-filosofian juuret ovat Suomessa, jossa maanläheisyyttä, aitoutta ja huoletonta kauneutta on aina osattu arvostaa. Lumene on pitkään osannut hyödyntää pohjoisesta luonnosta saatavia  ravintorikkaita ja hoitavia antimia. Juuri villi pohjoinen luonto ja valon vaikutus marjoihin lataa tuotteisiin hoitavien ainesten ravinnepommin, joka on ainutlaatuinen. Lumenen asema raaka-aineiden tutkijana ja kehittäjänä on tunnettu ja luotettu. Kaikki Lumene-ihonhoitotuotteet sisältävät vähintään 80% luonnollisia raaka-aineita, osa jopa 99%. Tuotteissa ei käytetä esimerkiksi parabeenejä, mineraaliöljyjä tai ftalaatteja, eikä niitä testata eläimillä.

Lumenen tärkein raaka-aine on Suomen Lapista luonnon lähteestä saatava vesi. Lähdevesi on luonnollisesti suodattunut jääkauden jälkeen muodostuneiden hiekka- ja sorakerrosten läpi. Lumene-tuotteissa käytetty kristallinkirkas lähdevesi on kerätty talteen suoraan lähteen avannosta. Vedellä on ihoystävällinen pH-arvo ja sen ainutlaatuisen alhainen mineraalipitoisuus varmistaa neutraalin pohjan aktiivisille raaka-aineille.

Lumene lanseerasi vastikään uuden Arktis-ihonhoitosarjan, joka on kehitetty  tehokosteuttamaan ja suojaamaan ihoa muuttuvissa ääriolosuhteissa. Arktis-sarja suojaa ihoa lämpötilan vaihteluilta vuoden ympäri ja sisältää mm. mustikka-, kaura- ja rypsiöljyä.

Osta täältä: https://www.lumene.com/fi

Seuraa Instagramissa @lumenefinland

 

Text: Elina Sarén