Uutinen 07.01.2019

Suomen uusien kasvualojen etsintä käynnistyy jälleen

Business Finland myönsi joulukuussa 2018 noin 30 miljoonaa pääomalainaa merkittävien kasvualojen rakentamiseksi Suomeen. Nyt haettavana on toinen samankokoinen rahoituspotti uusille kasvumoottoreille.

Ensimmäisellä kierroksella kasvumoottoreiden pääomalainaa sai viisi alustayhtiötä, jotka toimivat muovijätteen kierrättämisen, satelliittikuvantamiseen perustuvien sijaintipalveluiden, datapohjaisen rakennetun ympäristön, älykkäiden liikkumispalvelujen ja digitaalisten logistiikkapalvelujen aloilla.

Pääomalaina myönnettiin tarjouskilpailutuksen perusteella alustayhtiöille, joiden tavoitteena on edistää uusien liiketoimintaekosysteemien kehittymistä ja kasvua Suomeen.

Nyt on jyrähtänyt uusi kierros käyntiin. "Odotamme paljon hyviä hakemuksia ja ehdotuksia yritysten, tutkimusorganisaatioiden ja julkisten toimijoiden ekosysteemeistä, joilla muutetaan Suomen tulevaisuutta. Ensimmäinen kilpailutus osoitti, että potentiaalia kunnianhimoisille, vähintään miljardin euron edestä uutta liiketoimintaa, vientiä tai investointeja poikiville ekosysteemeille tosiaan on. Rima on korkealla, sillä edellytämme sekä pääomitettavan alustayrityksen kasvua, että koko ympäröivän yhteisön menestystä ja innovaatiotoiminnan lisääntymistä", sanoo kehityspäällikkö Karin Wikman Business Finlandista.

Uusi kasvumoottorikilpailutus hurisee jo - osallistu 18.3. mennessä!

Toisen kilpailutuksen osallistumispyyntö on julkaistu.  Osallistumishakemusten viimeinen jättöpäivä 18.3.2018. Uudet voittajat on valittu kesäkuun loppuun mennessä.

Toisen kasvumoottorikilpailutuksen tiedot tarkentuvat kilpailun edetessä verkkosivulle www.businessfinland.fi/kasvumoottorikilpailutus.

Nämä kasvumoottorit nyt vauhdissa

Business Finlandin järjestämään ensimmäiseen kasvumoottorikilpailutukseen tuli 13 hakemusta valtion pääomalainasta kiinnostuneilta alustayrityksiltä ja operaattoreilta. Jatkokeskusteluihin valittiin kuusi, joista lopulta viisi voitti kisan. Tässä tulevaisuuden tekijöitä:

Lisätietoja

Karin Wikman 
Business Finland
+358 (0)50 5577 723
karin.wikman(at)businessfinland.fi
https://www.businessfinland.fi/kasvumoottorikilpailutus

Kasvumoottorit ovat yli miljardin euron uuteen liiketoimintaan, vientiin tai Suomeen kohdistuviin investointeihin tähtääviä ekosysteemejä. Business Finland tarjoaa kasvumoottoreille rahoitusta alustayhtiöiden pääomittamiseen ja ekosysteemien orkestrointiin. Kasvumoottoreita toteutetaan yritysvetoisella yritysten, tutkimusorganisaatioiden ja julkisten toimijoiden kumppanuusmallilla, jolla tavoitellaan ratkaisuja globaaleihin markkinamurroksiin ja luodaan uusia kasvualoja Suomeen. https://www.businessfinland.fi/kasvumoottorit