Siirry sisältöön
Uutinen 19.02.2019

UPM rakentaa uutta ekosysteemiä puupohjaisille biolääketieteen ratkaisuille yhdessä kumppaneidensa kanssa

Kuva: UPM

UPM kehittää yhdessä johtavien tutkimusorganisaatioiden ja pk-yritysten kanssa uutta ekosysteemiä ja puupohjaisia innovaatioita biolääketieteeseen. Alalla on kasvava tarve biopohjaisille tuotteille, joissa ei ole eläinperäisiä komponentteja. Nämä tarjoavat monia etuja nykyisin käytössä oleviin materiaaleihin nähden.

UPM on toiminut aktiivisesti biolääketieteen alalla jo usean vuoden ajan ja on muun muassa kaupallistanut solukasvatukseen tarkoitetun GrowDex®-nanoselluloosan. GrowDexin ansiosta soluviljelmiin saadaan ihmiskehoa muistuttava kasvuympäristö, jonka avulla tutkijat voivat tutkia tautien vaikutusta soluihin.

Kasvipohjaiset bioyhteensopivat materiaalit voivat nopeuttaa monien uusien sovellusten ja teknologioiden pääsyä markkinoille. Soluviljelmien lisäksi puupohjaisia materiaaleja voidaan käyttää esimerkiksi kliinisissä sovelluksissa ja diagnostiikassa.

Puulla on monia hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä houkuttelevan raaka-aineen biolääketieteelle. UPM jatkaa tuotevalikoimansa laajentamista alalla.

Business Finlandin rahoitus kiihdyttää ekosysteemien syntymistä

"Olemme kehittäneet uusia lisäarvoa tarjoavia tuotteita metsäbiomassasta jo pitkään, mutta siirtyminen tarkasti säännellylle alalle, kuten biolääketieteeseen, vaatii uudenlaista osaamista ja yhteistyötä. Business Finlandin myöntämä rahoitus mahdollistaa voimien yhdistämisen alan avaintoimijoiden kanssa. Lisäksi se nopeuttaa uuden ekosysteemin syntymistä ja luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia kaikille mukana oleville yrityksille", sanoo UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Uusien innovatiivisten tuotteiden kehitystyö on saanut merkittävää tukea ja rahoitusta Business Finlandilta Wood-to-Biomedical-hankkeeseen, joka alkoi vuonna 2017 ja jatkuu vuoteen 2021 asti. Hankkeen tavoitteena on yhdistää eri toimijat ja niiden teknologiat arvoverkostoiksi. Ekosysteemin laajenemisen myötä syntyy sellaista uutta liiketoimintaa, jota yksittäisten toimijoiden olisi vaikea luoda omin voimin.

"Ekosysteemit ovat tulevaisuuden toimintatapa. Innovaatiot ovat kasvu tärkein lähde, ja suurin osa innovaatioista syntyy ekosysteemeissä. Olen hyvin innoissani tästä hankkeesta. Se luo merkittäviä kasvumahdollisuuksia kaikenkokoisille kotimaisille biolääketieteen alan yrityksille ja hyötyä koko suomalaiselle yhteiskunnalle", sanoo Business Finlandin pääjohtaja Pekka Soini.

Lisätietoja

Pekka Hurskainen, johtaja
Strategia ja uuden liiketoiminnan kehitys, Teknologia
UPM
pekka.hurskainen (at) upm.com
Puh. 0400 645 969

Markku Lämsä, Senior Advisor
Business Finland
markku.lamsa (at) businessfinland.fi
Puh. 050 5577 793