Siirry sisältöön
Uutinen 22.08.2019

Joka viides venäläinen eläkeläinen haluaisi lähteä lomamatkalle

Ulkomaille matkustavien osuus on kuitenkin vielä maltilliset 6 % kaikista eläkeläisistä.

Ipsosin tutkimuksen mukaan 19 % venäläisistä 60–75-vuotiaista eläkeläisistä haluaisi lähteä lomamatkalle. Tutkimukseen oli valittu isoissa kaupungeissa (100 000 asukasta ja enemmän) asuvia eläkeläisiä, ja sen mukaan lomamatkasta unelmoivien osuus oli kasvannut neljä prosenttia vuoden 2015 tietoihin verrattuna. Venäläisten eläkeläisten kiinnostus terveellisiä elämäntapoja kohtaan on myös kasvussa. Nykyeläkeläiset ymmärtävät terveellisillä elämäntavoilla ns. aktiivisten vuosien pidentämistä. "Terveellisen" eli aktiivisen elämäntavan merkkeinä pidetään usein liikuntaa, sosiaalisten suhteiden ylläpitämistä ja matkailua.

Ylipäätään vuoden 2018 aikana venäläisistä eläkeläisistä 12 % lähti kotimaan lomamatkalle. Ulkomaille lomalle matkusti puolestaan 6 % kyselyyn vastanneista 60–75-vuotiaista henkilöistä. Ulkomaanmatkojen määrä vanhemmalla sukupolvella on luonnollisesti hieman pienempi kuin kyselyyn vastanneilla 16–59-vuotiailla. Heistä 8 % oli ostanut lomamatkan ulkomaille vuoden 2018 aikana.

Mitä tulee kohderyhmiin, niin yksin asuvat eläkeläiset halusivat matkustaa eniten. Kuitenkin todellisuudessa eniten matkustivat kumppaninsa kanssa yhteistaloudessa asuvat eläkeläiset, sillä heidän on ehkä helpompi säästää kotitalous- ja matkakuluissa. Vähiten matkustivat sellaiset eläkeläiset, jotka ovat asuneet samassa taloudessa omien aikuisten lastensa kanssa.

Matkatyypeistä suosituimpia eläkeläisten keskuudessa olivat hyvinvointilomat, joita valitsi 27 % kaikista kyselyyn vastanneista. Toiseksi suosituin matkatyyppi oli kiertomatka, jonka valitsi 17 %. Resort-tyyppisen loman valitsi myös 17 % kaikista kyselyyn vastanneista.

Lähde: www.atorus.ru/news