Siirry sisältöön
Uutinen 19.03.2019

Kestävän matkailun Sustainable Finland -ohjelman pilottikohteet on valittu!

Visit Finlandin kehittämän Sustainable Finland konseptin on tarkoitus palvella markkinoinnillisena kokonaisuutena Suomen kestävän matkailun tarjonnasta viestittäessä ja yrityksille sekä matkailudestinaatioille se tarjoaa kestävän matkailun kehittämispolun. Hiljattain järjestetty pilottihaku tuotti 36 hakemusta ympäri Suomen ja lisäksi vielä useita kyselyitä ohjelmaan mukaan pääsemisestä. Hakemuksissa lähes kaikki Suomen maakunnat olivat edustettuina, ja eniten hakemuksia tuli Uudeltamaalta, Lapista ja Keski-Suomesta.

Visit Finlandin kestävän matkailun raati valitsi hakemusten joukosta seitsemän destinaatioita, jotka hakemuksissaan osoittivat poikkeuksellisen selvästi kestävän matkailun alueelliset kehittämistarpeet mutta myös alueella jo tehdyn työn kestävän kehityksen mukaisen matkailun eteen. Valituilla destinaatioilla oli lisäksi osoittaa, että alueella on kestävän matkailun toimenpiteiden edistämiseksi julkisen sektorin tuki tai asiaan vihkiytynyt yritysverkosto. Hakemuksista tuli myös hienosti esille kestävän kehityksen kaikkien ulottuvuuksien huomioiminen.

Mukaan valitut alueet ovat Itäisen Lapin alue, Jyväskylän seutu, Porvoo, Pääkaupunkiseutu, Rauma, Utsjoki ja Kainuun Wild Taiga. Valittujen pilottidestinaatioiden kanssa Visit Finland lähtee testaamaan Sustainable Finland ohjelmaan kehitettyjä työkaluja pureutuen jokaisen alueen omiin kehitystarpeisiin, mutta myös tutustumaan kestävän matkailun tarjoamiin jakelu- ja viestintäkanaviin.

Ohjelman tarkempi sisältö julkaistaan kevään aikana, ja kesällä ohjelma tulee avoimeksi kaikille Suomessa toimiville matkailuyrityksille ja matkailualueille.

Lisätietoja
Manager, Regional Partnership
Liisa Kokkarinen
+358 50 505 1723