Siirry sisältöön
Uutinen 30.04.2019

Luksusmatkailuyritys ja Lapin yliopisto kehittämään matkailutuotteita, joilla ilmasto ei lämpiäisi

Pohjoismaiden suurin luksusmatkayritys Luxury Action ja viiden tähden Octola-erämaahuvila julkaisevat yhteistyön Arktisen Keskuksen ja Lapin yliopiston kanssa liittyen arktisen ympäristön, villin luonnon ja paikallisen elämän tukemiseen.

- Meidän tavoitteenamme on tuoda esille ilmaston lämpenemisen vaikutuksia arktiseen ympäristöön, sanoo Luxury Actionin toimitusjohtaja Janne Honkanen.

- Arktisen alueen luksusmatkailun spesialistina emme voi yksin estää ilmaston muutosta tai saavuttaa nolla- tai negatiivista hiilijalanjälkeä, mutta me voimme tukea alueen tutkimustyötä Arktisen keskuksen kanssa ja jakaa tietoa ilman lämpenemisestä ja niiden vaikutuksista arktisella alueella, Honkanen painottaa.

Elämykselliseen ilmaston lämpenemiseen keskittynyt tuote tarkoittaa, että matkalla vieraat pääsevät mukaan arktisen alueen suojelijoiksi. Tavoitteena on tukea arktisen alueen tutkijoiden tutkimustyötä oppien samalla ilman lämpenemisen vaikutuksista ympäristöön, villiin luontoon, paikalliseen kulttuuriin ja elämäntyyliin.

Uusi matkailutuote on kehitetty yhteistyössä arktisen keskuksen, Lapin Yliopiston ja perinteisten elinkeinoharjoittajien kanssa. Matkailutuotteen ohjelma itsessään on kuin kutsu kokemaan arktinen luonto, oppimaan kuinka ihmiset ovat alueella eläneet ennen, kuin ilmaston muutos tuli nykyajan otsikoksi.

- Tämä matkailutuote on osa meidän tehtäväämme Arktisessa Keskuksessa viedä eteenpäin tutkimustyötä ja ilmaston lämpenemisen vaikutuksia, joka on tämän hetken tärkeimpiä teemojamme, sanoo Arktisen keskuksen johtaja Nicolas Gunslay.

- Tehtävämme on myös kommunikoida, mutta ei pelkästään tutkijoiden kesken, joten näemme tämän yhteistyön Luxury Actionin kanssa erittäin mielenkiintoisena ja upeana tilaisuutena kehittää mahdollisuutta kommunikoida laajemmin ilmaston muutoksista, Gunslay lisää.

Lisätietoa Arktinen kestävä matkailudestinaatio-projektista

www.luxuryaction.com

www.octola.com