Siirry sisältöön
Uutinen 10.10.2019

Moskovalaisten matkahaku on piristynyt etenkin verkossa

Kaksi kolmasosaa matkailijoista varaa matkansa suoraan hotellista tai kuljetusyhtiöstä

Moskovan internet-palvelujen tarjoaja MGTS on selvittänyt asiakkaidensa matkoja koskevia hakuja tammi-elokuussa 2019. Matkoihin liittyvien hakujen määrä on kasvanut kolminkertaiseksi (!) verrattuna vuoden 2018 vastaaviin tietoihin.

Moskovalaiset ovat alkaneet suunnittella matkojaan yhä enemmän verkossa: 2/3 kaikista hauista oli suoria matkalippu- tai hotellihakuja ja 1/3 hauista liittyi matkanjärjestäjien ja OTA-toimijoiden tarjoamiin matkapaketteihin.

Käyttäjät hakivat eniten lentomatkoja, sillä lentolippujen haut olivat 12 kertaa suuremmat kuin rautatieyhtiöitä koskevat haut.

Lentolippuhauissa moskovalaiset suosivat eniten lentoyhtiöiden omia nettisivuja. Matkapakettien hauissa puolet ovat valinneet matkatoimistojen ja matkanjärjestäjien omat sivut ja puolet valitsivat pakettimatkojen metahaku-sivustot.

Suosituimmat lentohakusivustot olivat Level.Travel, Travelata sekä Aviasales.ru.
Suosituimmat matkanjärjestäjät olivat puolestaan TUI, Biblio-Globus sekä Anex Tour (kaikki kolme keskittyvät pääosin aurinkokohteisiin). Suosituimmat hotellien hakusivustot olivat Booking.com, 101hotels.ru sekä Ostrovok.ru

Moskovalaiset netin käyttäjät hakivat hotelleja eniten maaliskuussa, lento- & junalippuja haettiin eniten huhtikuussa. Matkapaketti-metahakusivustoja taas suosittiin eniten toukokuussa, ja matkatoimistojen ja matkanjärjestäjien sivustoja heinäkuussa.

[Toim. huom.] Artikkelissa ei kerrottu, miten haut jakaantuivat Venäjän sisäisiin ja Venäjän ulkopuolisiin matkailukohteisiin. Mikäli tarkasteluun otettaisiin ainoastaan Eurooppaan tai Pohjoismaihin suuntautuvia matkoja, tilastot voivat olla erilaisia nyt julkaistuihin verrattuna.

Lähde: www.ratanews.ru/news