Siirry sisältöön
Uutinen 19.06.2019

Rent a Finn nappasi kolme shortlistausta Cannes Lions -festivaaleilla

Visit Finlandin Rent a Finn on päässyt Cannes Lions -kilpailussa shortlistalle kolmessa eri sarjassa. Jo shortlistalle pääsy on merkittävä tunnustus. Alan suurimpaan vuosittaiseen mainonnan ja markkinointiviestinnän mittelöön lähetettiin tänä vuonna 30 953 hakemusta 89 eri maasta.

Rent a Finn ylsi short-listalle Direct-sarjan, Travel-kategoriassa sekä PR-sarjan Use of Celebrity, Influencers & Key Opinion Leaders ja Social Behaviour & Cultural Insigh -kategorioissa.

Suomi on YK:n tutkimuksen mukaan maailman onnellisin maa, yhtenä syynä tähän voidaan pitää läheistä luontosuhdettamme. Visit Finlandin kesäkampanja Rent a Finn tuo suomalaisten tasapainoisen elämäntavan kaikkien matkailijoiden ulottuville – nyt matkailijat ovat voineet varata oman suomalaisen ja oppia niin luontoyhteydestä kuin rauhoittumisen taidosta.

Suomi matkailumaana on kasvattanut tunnettuuttaan, mutta silti suurten pelureiden keskellä se on vielä haastajabrändi. Työtä erottuvuuden ja mielikuvan rakentamiseksi onkin tehty yhdessä pitkäjänteisesti:

- Visit Finland edistää monimuotoista matkailua Suomeen. Roolimme on avata ovia ja tuoda inspiroivia matkailumuotoiluja kokeiluun. Uskomme, että Rent a Finn -kokeilun myötä tavallisten suomalaisten kynnys avata kotinsa ja esitellä meille tavallista, mutta matkailijoille eksoottista arkeaan madaltuu, kertoo Business Finlandin kansainvälisen matkailun edistämisestä vastaavan yksikön Visit Finlandin johtaja Paavo Virkkunen.

Konsepti yhdistää Suomen luontoon liittyvät vahvuudet matkailumaana ja vastaa globaaliin ”live like a local” -trendiin, jonka mukaan matkailijoille on tärkeää jakaa aitoja kokemuksia paikallisten kanssa.

Rent a Finn on levinnyt yli 190 maahan, joista ostettua mainontaa oli vain 10 markkinalla. Sisältöjen tavoittavuus oli 1,366 miljardia. Tästä 98,5 % tuli ansaitusta mediasta.

Cannes Lions International Advertising Festival on maailman laajin vuosittainen luovan mainonnan ja markkinointiviestinnän katselmus. Ranskan Cannesissa vuodesta 1954 lähtien järjestetyllä viikon kestävällä festivaalilla kilpaillaan nykyisin yhdeksässä eri sarjassa. Tänä vuonna Cannes Lions -kilpailuun saapui yli 30 953 työtä kaikkialta maailmasta. Kultaisten, hopeisten ja pronssisten leijonapatsaiden lisäksi voidaan parhaille kultaisen leijonan saaneille töille myöntää Grand Prix. 

Rent a Finn -kampanjasivusto