Siirry sisältöön
Uutinen 17.05.2019

Saunapäivänä 27.7. juhlistetaan saunaa ja saunomista

Kuva: Yle

Ylen kesän 2019 kärkihankkeen, Saunapäivä-kampanjan, tavoitteena on juhlistaa suomalaista saunomiskulttuuria positiivisella ylpeydellä sekä saada yhden päivän aikana kaikki mahdolliset saunat Suomessa auki ja suomalaiset yhdessä saunomaan, kohtaamaan toisensa ja pitämään hauskaa!

Luvassa on muun muassa Tuija Pehkosen, Mikko Kekäläisen ja Constantinos ”Gogi” Mavromichalisin juontama Saunapäivä-tv-sarja, runsaasti sauna-aiheisia sisältöjä Ylen eri kanavissa sekä Radio Suomen 24 tunnin saunamaraton ympäri Suomea.  Kampanja huipentuu kaikille yhteiseen Saunapäivään 27.7., jolloin koko Suomi saunoo yhdessä!

– Haluamme saada suomalaiset havahtumaan siitä, miten ainutlaatuinen saunakulttuuri meillä on. Juhlistamme saunaa juuri nyt, koska yleiset saunat ja yhdessä saunominen ovat kovassa nousussa ja suomalainen saunomisen kulttuuri on ensimmäinen asia, jota Suomesta haetaan Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle, Saunapäivän tuottaja Tiina Klemettilä sanoo.

Kartalta voi katsoa, missä saunoa 27.7. – Löylymittari laskee saunojien määrää   

Osoitteessa yle.fi/saunapaiva on julkaistu kartta, josta näkee kaikki Saunapäivänä 27.7. yleisölle auki olevat saunat. Kartalla on niin julkisia kuin yksityisiäkin saunoja, ja oman saunansa voi ilmoittaa mukaan Saunapäivään 26.7. asti!

Lisäksi Saunapäivänä 27.7. yle.fi/saunapaiva -sivulla julkaistaan löylymittari, johon voi käydä merkitsemässä omat tai saunaporukkansa saunomiskerrat Saunapäivän aikana. Löylymittarin lämpenemistä seurataan niin Radio Suomen 24 tunnin lähetyksessä kuin TV1:n Saunapäivän suorassa tv-ohjelmassa. Sekä tietysti nettisivuillamme!

Lisätietoja Saunapäivän sivuilta.