Siirry sisältöön
Uutinen 28.03.2019

Tallinkille maakaasukäyttöinen pikalaiva

AS Tallink Grupp ja Rauma Marine Constructions ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden maakaasukäyttöisen Shuttle-pikalaivan rakentamisesta Helsinki–Tallinna-reitille. Aluksen suunniteltu valmistumisaika on tammikuussa 2022.

Uusi laiva on Tallinkille askel kohti suurempaa merenkulun energiatehokkuutta ja ekologisuutta. Laiva käyttää polttoaineena nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä ja täyttää kaikki nykyiset ja tulevat päästörajoitukset. Uudessa laivassa on tehokkaat maasähköliitännät sekä Megastar-alukseen verrattuna 30 prosenttia suuremmat LNG-säiliöt, jotka vähentävät tankkauksen tarvetta. Tämän lisäksi laivan CO2-päästöjä pystytään vähentämään entisestään 10 prosenttia uudenlaisen laivanmuotoilun myötä.

- Megastarin ja uuden laivan rakentaminen ovat tuoneet Helsinki–Tallinna-reitille täysin uuden aikakauden. Asiakkaamme ovat ottaneet Megastarin erittäin hyvin vastaan ja sillä onkin matkustanut jo yli neljä miljoonaa matkustajaa. Megastar on tehnyt toiminnastamme uudella lailla ympäristöystävällistä ja tehokasta, mikä on aivan yhtä tärkeää kuin suurempi matkustusmukavuus, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Uuden laivan kokonaispituus on noin 212 metriä, ja se voi kuljettaa 2 800 matkustajaa. Alus maksaa noin 250 miljoonaa euroa ja se rakennetaan Rauman telakalla.

Lisätietoja kestävästä matkailusta
Lisätietoja Tallinkin sivuilta