Siirry sisältöön
Uutinen 28.05.2019

Venäläiset käyttävät yhä enemmän mobiililaitteita matkojen etsimiseen

Venäläiset käyttävät yhä enemmän mobiililaitteita matkojen etsimiseen. Mobiililaitteiden osuus matkahakusivustoilla on kasvanut jopa 22 % vuoden 2018 aikana.

Tämän vuoden alussa matkailijat ovat etsineet tietoa matkoista 8 % aktiivisemmin kuin viime vuoden 2018 tammi-huhtikuussa, kertoi Yandexin Account Manager Mikhail Lozgachev TravelHub-konferenssissa 23.5.2019.

Lozgachevin mukaan Yandexin hakukoneesta haetaan matkoja noin 78 000 000 kertaa kuukaudessa, ja vuonna 2019 mobiililaitteiden osuus ylitti ensimmäistä kertaa tietokoneiden osuuden – 51% kaikista hauista oli tehty joko mobiililaitteella tai tabletilla. Mobiililaitteita käyttäneiden osuus oli kasvanut 22 % vuoden aikana.

Eniten netistä haetaan hotelleja – hotellihakujen osuus on jopa 39 % kaikista hauista. Toiseksi eniten haetaan pakettimatkoja, joiden osuus kaikista hauista on 17 %. Hieman harvemmin asiakkaat etsivät Yandexista lentolippuja – 16 % kaikista hauista. Junalippujen osuus on 10 %. Yandex ennustaa, että netistä ostettujen palvelujen osuus vain kasvavaa entisestään, kuten trendinä on ollutkin muutaman viime vuoden ajan.

Eurooppalaiset trendit eivät aina istu Venäjän markkinoille

Venäläisen matkanjärjestäjän Inturistin toimitusjohtajalla Sergei Tolchinilla on tosin eriävä mielipide netistä ostettavien matkojen suosiosta: hänen mukaansa ihmiset ostavat netistä erillisiä matkailupalveluja, mutta matkapaketit ostetaan yhä suosiolla kivijalasta.

"On eri asia maksaa 15 000 ruplaa lentolipusta kuin 300 000 ruplaa valmiista pakettimatkasta – sellaisen summan siirtäminen netin kautta saattaa tuntua asiakkaasta pelottavalta, etenkin kun viime aikoina on ollut esillä uutisia netissä tapahtuvista huijauksista".

Tolchinin mukaan eurooppalaiset trendit eivät aina istu Venäjän markkinoille: esimerkiksi Pohjoismaissa netistä ostettujen pakettimatkojen osuus on peräti 80 %. Mutta toisaalta nämä matkat ovat varsin tiukasti paketoituja, vaihtelua on vähän ja monilla pakettimatkoilla on tiukat lentopäivät sekä hotellivalikoima. Tällainen ei oikein sovellu Venäjällä.

Lähde: https://www.tourdom.ru/news