Siirry sisältöön
Uutinen 23.08.2019

Visit Finland Forum Anders Reisen -verkoston jäseneksi

Visit Finlandin kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -ohjelma on avannut Visit Finlandille oven saksalaisen kestävän matkailun portaalin Forum Anders Reisen jäseneksi.

Forum Anders Reisen on saksalainen yhdistysmuotoinen kestävän matkailun verkosto ja matkanjärjestäjäportaali. Verkostoon kuuluvat yritykset ovat sitoutuneet kestävän matkailun periaatteiden noudattamiseen. Yhdistykseen kuuluu matkanjärjestäjiä, jotka ovat ottaneet tehtäväkseen tarjota mahdollisimman laadukkaan matkailukokemuksen. Kaikessa toiminnassa etusijalla ovat ympäristön suojeleminen, vieraan kulttuurin kunnioittaminen ja resurssien säästäminen. Jäsenyyden ja sertifioinnin edellytyksenä on muuan muassa kestävän kehityksen mukaisen prosessin omaksuminen ja yhdistyksen laatiman kriteeristön täyttyminen.

Forum Anders Reisen -verkosto tekee yhteistyötä muun muassa voittoa tavoittelemattoman saksalaisen kansainvälisesti tunnistetun TourCert-sertifiointijärjestön kanssa. TourCert tarjoaa perehdytystä kestävään matkailuun niin destinaatioille, yrityksille kuin matkailijoille. Vuonna 2009 perustettu TourCert tarjoaa erilaisia indikaattoreita, kriteerejä ja työkaluja, joiden avulla matkanjärjestäjien yhteiskuntavastuu voidaan mitata.

Jäsenyys kasvattaa tunnettuutta

Jäseniä Forum Anders Reisen -yhdistyksessä on tällä hetkellä noin 130, ja vaikka jäsenedellytykset ovatkin vaativat, tarjoaa jäsenyys Visit Finlandille valmiin jakelukanavaverkoston, joka keskittyy nimenomaan vastuullisen matkailun edistämiseen. Tätä kautta Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelman läpikäyneiden yritysten ja destinaatioiden tunnettuuden rakentaminen Saksan markkinoilla helpottuu. Osana partneruutta Visit Finlandille tarjoutuu mahdollisuus myös matkanjärjestäjävierailuihin, joiden aikana saksalaiset matkanjärjestäjät pääsevät tutustumaan Sustainable Travel Finland -pilottidestinaatioiden vastuulliseen matkailutarjontaan.

Forum Anders Reisen jäseneksi voivat hakea myös suomalaiset matkailuyritykset. Suomessa yhdistyksen ainoa jäsen Visit Finlandin lisäksi on nurmeslainen ekologisiin ja liikunnallisiin lomaelämyksiin erikoistunut Äksyt Ämmät, joka ylsi voittajaksi Visit Finlandin vuonna 2017 YK:n julistaman kestävän matkailun kehittämisen teemavuoden kunniaksi järjestämässä kärkituotekilpailussa. Äksyt Ämmät onkin jo vuosien ajan tehnyt määrätietoista työtä kestävän kehityksen eri osa-alueilla. Äksyt Ämmät kuuluvat Sustainable Travel Finland -pilottidestinaatio Wild Taigan yritysverkostoon.

Lisätietoja antaa Visit Finlandin kestävän matkailun tiimi osoitteessa stf (at) businessfinland.fi