Siirry sisältöön
Uutinen 12.08.2019

Visit Finlandin Matkailijatutkimusten pohjalta kootut markkinakatsaukset on julkaistu

Visit Finland on teettänyt vuosien 2016-2018 kyselyistä katsaukset Saksan, Iso-Britannian, Kiinan, Japanin, Venäjän ja USA:n markkinoista. Raporttien tarkoitus on tarkastella oheisten markkinoiden matkailijoita Suomessa ja tuoda esiin erityispiirteitä sekä tehdä vertailuja muihin matkailijoihin.

Visit Finland matkailijatutkimus on Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy:n Suomen vilkkaimmilla raja-asemilla toteuttama kyselytutkimus, jossa haastatellaan vuoden aikana 20 000 Suomesta poistuvaa ulkomailla asuvaa matkailijaa. Matkailijatutkimuksesta saa tietoa mm. Suomeen saapuvien matkailijoiden määristä, suosituimmista majoitusmuodoista, rahankäytöstä sekä matkailijoiden kiinnostuksen kohteista.

Vuosien 2016-2018 kyselyistä on teetetty katsaukset Saksan, Iso-Britannian, Kiinan, Japanin, Venäjän ja USA:n markkinoista. Raporttien tarkoitus on tarkastella oheisten markkinoiden matkailijoita Suomessa ja tuoda esiin erityispiirteitä sekä tehdä vertailuja muihin matkailijoihin.

Koosteissa on tarkasteltu erityisesti lomamatkailijoita ja pääasiallisesti keskitytään vuoden 2018 kyselyn tuloksiin. Raportit ovat englanninkielisiä ja ne löytyvät Matkailun julkaisut -palvelusta.