Siirry sisältöön
Uutinen 19.02.2020

Kansainvälinen kokous- ja tapahtuma-alan myyntitilaisuus järjestettiin Helsingissä

Kuva: Samuli Pentti

Helsingissä järjestettiin helmikuussa merkittävä kansainvälinen kokous- ja tapahtuma-alan myyntitilaisuus M&I Healthcare Europe 2020 ja Finland Convention Bureau oli yksi tapahtuman pääyhteistyökumppaneista.

Tapahtumapaikkana toimi Finlandia-talo, ja workshop keräsi yhteen 150 myyjää ja 150 ostajaa, jotka ovat erikoistuneet lääketieteen ja terveydenhuollon alan tapahtumien järjestämiseen. Mukana oli niin järjestöjen ja yritysten kuin välittäjätahojenkin edustajia. Myyjät edustivat Business Events -sektoria laajasti: mukana oli kokoustaloja, hotelleja ja muita palveluntuottajia eri puolilta Eurooppaa.

Mukana olleet palveluntuottajat suorittivat ennen tapahtumaa Healthcare Champion Awareness Training -verkkokoulutuksen, joka oli edellytyksenä tapahtumaan osallistumiselle. Koulutuksen suoritettuaan palveluntuottajat ymmärtävät lääketieteen eettiset ohjeet ja vaatimukset (pharma code) tapahtumien markkinoinnille ja järjestämiselle ja pystyvät palvelemaan tapahtumajärjestäjiä parhaalla mahdollisella tavalla. Eettiset ohjeet rajoittavat tapahtumapaikan ja -kohteen valinnan lisäksi mm. tapahtumiin kohdistuvaa vieraanvaraisuutta, jonka tulee olla kohtuullista ja tilanteeseen sopivaa. Tapahtumien järjestämisessä on otettava huomioon myös muut hankinnat sekä tilaisuuden tarkoitus. Vaikka vastuu ohjeiden noudattamisesta on tapahtuman omistajalla, on palveluntuottajien tärkeää olla tietoisia ohjeista ja vaatimuksista sekä niiden vaikutuksista päätöksentekoon kohteen valinnassa.

Myyntitapaamisten lisäksi tapahtuma tarjosi korkeatasoista koulutussisältöä, jonka kantavana teemana oli ”Best-in-class” -koulutuskokemuksen tarjoaminen lääketieteen ja terveydenhuollon ammattilaisille eli tapahtumien osallistujille. Aihetta käsiteltiin niin keynote-puheenvuorojen kuin vuorovaikutteisten ryhmätöiden ja -keskustelujen kautta. Ohjelman aikana oli myös runsaasti aikaa verkostoitumiseen ja suhteiden syventämiseen. Moni osallistuja kertoi osallistuneensa tapahtumaan juuri siksi, että se järjestettiin Helsingissä. Näin tapahtuma toimi myös tutustumisvierailuna: kävijät saivat ensikosketuksen kaupunkiin ja he pystyvät myymään sitä paremmin asiakkailleen omien kokemustensa kautta.

Tapahtuman järjestäminen Helsingissä vahvistaa kaupungin asemaa johtavana lääketieteen ja terveydenhuollon keskittymänä, jossa tehdään kansainvälisesti vahvaa tutkimusta, kehitystä ja liiketoimintaa. Suomessa lääketiede ja terveydenhuolto on yksi merkittävimpiä tieteenaloja kansainvälisten kongressien ja niihin osallistuvien vieraiden määrällä mitattuna.

Suomesta mukana tapahtumassa olivat FCB:n lisäksi

  • Catalyst Global Teambuilding
  • Elämys Group
  • Finlandia-talo
  • Helsinki Congress Paasitorni
  • Helsinki Convention Bureau
  • Messukeskus Helsinki
  • Nordic Choice Hotels
  • Scandic Hotels
  • Sokos Hotels
  • Tampere Convention Bureau

Lisätietoja M&I Healthcare Europe 2020 -tapahtumasta.

Lisätietoja Finland Convention Bureaun toiminnasta.