Siirry sisältöön
Uutinen 20.02.2020

Koronaviruksen vaikutus matkailualaan - vastaa kyselyyn!

Kuva: AdobeStock

Ympäri maailman levinnyt COVID-19 -koronavirus on jo vaikuttanut ihmisten matkustushalukkuuteen. Visit Finland selvittää nyt koronaviruksen vaikutuksia matkailualaan Suomessa.

Visit Finland selvittää kyselykartoituksen avulla viruksen vaikuttavuutta matkailuun niin lyhyellä tähtäimellä kuin pidemmällä aikavälillä. Kysely on osa Business Finladin taloudellisen tilannekuvan arviointityötä ja laajempaa skenaariotyötä, joiden avulla pyritään valmistautumaan paitsi matkailuteollisuuden näkökulmasta myös koko Suomen kansantalouden ja vienti- ja tuotantoteollisuuden perspektiiveistä mahdollisiin uhkakuviin.

VASTAA KYSELYYN

Visit Finlandin toimenpiteet

Visit Finland peruuttaa tälle vuodelle suunnitellun kansainvälisen markkinointikampanjansa Happiness School of Finlandin. Peruutuksen syynä on koronaviruksen (Covid-19) aiheuttama epävarmuus ihmisten halussa ja mahdollisuuksissa matkustaa. Visit Finland ei koe vastuulliseksi käynnistää isoja kampanjoita nykytilanteessa. Selvitämme kampanjan toteuttamista toisena ajankohtana koronavirustilanteen muuttuessa.

Visit Finland vähentää kevään 2020 markkinointitoimenpiteitä Kiinassa ja siirtää maaliskuulle suunnitellun Sales Missioniin Hangzhoussa toiseen ajankohtaan globaalin koronavirustilanteen selkiydyttyä. Lisäksi ITB China -tapahtuman järjestäjä on siirtänyt toukokuulle Shanghaissa suunnitellun tapahtuman myös toiseen ajankohtaan. Myös Italian BeNordic –workshopit on siirretty myöhemmin päätettävään ajankohtaan.

Visit Finland seuraa tarkasti koronavirusepidemian kehittymistä ja teemme tarvittavia korjaavia toimenpiteitä tilanteen helpottamiseksi. Suunnittelemme parhaillamme webinaaria koronan vaikutuksesta Kiinan matkailuteollisuuteen. Lisätietoa webinaarista tulossa lähiaikoina.

Business Finland ja koronavirus

Business Finland on myös koonnut verkkosivustolleen tietoa yrityksille koronaviruksesta, jolle on lisätty mm. Business Finlandin asiakaskyselyn yhteenveto.

 

Päivitetty 28.2.