Siirry sisältöön
Uutinen 08.10.2020

Luontoaktiviteettien tuotesuositukset nyt koottuna yksiin kansiin

Kuva: Harri Tarvainen

Luonnossa liikkuminen on nyt globaali trendi. Meillä Suomessa on erinomaiset edellytykset tarjota laadukkaita luontoaktiviteettielämyksiä ja edesauttaa matkailun elpymistä vahvuuksiimme panostaen. Uudistetuissa tuotesuosituksissa esitellään kansainvälistymiskriteerit sekä keinot, miten tuotteistaa houkutteleva aktiviteettielämys kansainvälisille matkailijoille.

Luonnossa liikkuminen on kenties suositumpaa kuin koskaan. Maailmanlaajuinen pandemia on yksi syy tähän suuntaukseen, mutta jo pitkään on tiedetty luonnon hyvinvointivaikutusten merkitys. Luonto on Suomen matkailussa merkittävä vetovoimatekijä ja se kiehtoo eksoottisuudellaan ulkomaalaisia matkailijoita. Mitä luonnossa sitten voi tehdä? Me tiedämme, että vaikka mitä ja laajemmassa kontekstissa luontomatkailuun voi yhdistää lähes kaikki matkailuteemat; kulttuurista ja ruokamatkailusta aina hyvinvointi- ja luksusmatkailuun. Luontoaktiviteeteilla puolestaan tarkoitetaan aktiivista luonnossa liikkumista, joka saattaa nostaa hieman sykettä ja tuoda hien pintaan, mutta ennen kaikkea sen tarkoitus on tuoda hymy huulille! Esimerkkeinä aktiviteeteista ovat vaellus, pyöräily, melonta, ratsastus ja kalastus sekä useat talviaktiviteetit. Englanninkielisiä termejä tälle teemalle ovat esimerkiksi Outdoor activities tai Adventure travel.

Luontoaktiviteettien tuotesuositukset on koottu matkailuelinkeinon käyttöön ja yritysten kansainvälistymisen tueksi. Tuotesuositukset esittelevät, miten tehdä luontoelämyksestä ulkomaalaiselle asiakkaalle ainutlaatuinen ja ikimuistoinen kokemus muistaen samalla turvallisuuden ja kestävyyden sekä kannattavan liiketoiminnan elementit. Uudistetut luontoaktiviteettien tuotesuositukset korvaavat aiemmat Outdoors Finlandin aikaiset aktiviteettikohtaiset tuotesuositukset ja ne on laadittu yhteistyössä vahvan luontomatkailuasiantuntijatiimin kesken, jossa ovat Visit Finlandin lisäksi olleet pääroolissa Pirjo Räsänen, Ellare Oy ja Ilkka Lariola, Natura Viva Oy.

Luontoaktiviteettien tuotesuositukset.

Muut luontomatkailun julkaisut.

Osallistu myös 29.10. järjestettävään webinaariin, jossa tuotesuositukset esitellään yksityiskohtaisemmin.