Siirry sisältöön
Uutinen 07.08.2020

Mathildedal ja Oravi Euroopan lumoavimpien kylien joukossa

Mathildedalin kuva: Julia Kivelä

Mathildedalin ja Oravin kylät ovat osa Eurooppaan luotavaa viehättävien kylien reitistöä. Vuonna 2019 alkanut CHARM – European Charming Villages – on Euroopan unionin COSME-ohjelman hanke, jonka tavoitteena on vahvistaa Euroopan matkailualan kilpailukykyä ja edistää Euroopan imagoa maailmanlaajuisena huippuosaamisen turistikohteena 2021 aikana.

Keskeisiä tekijöitä ovat nämä piilotetut helmet Euroopan maaseudulta; kylät, joita kävijät pitävät viehättävinä niiden historiaan, perinteisiin, gastronomiaan, kulttuuri- ja luonnonperintöön liittyvän identiteetin tai persoonallisuuden vuoksi.

Hankkeeseen on Suomen lisäksi valittu kylät Portugalista, Espanjasta, Italiasta, Belgiasta ja Saksasta. Keväällä TourGuideFox, joka on hankkeen partneriyritys Suomesta, koulutti Mathildedalin ja Oravin matkailutoimijoita CHARM menetelmiin ja strategiaan. TourGuideFox voitti Business Finlandin Matkailun Digi-innovaatio kilpailun 2018. Kilpailun tuoma kansainvälinen noste näkyi heti kesällä kun Katalonian Tourist Board oli selvittänyt Euroopan kiinnostavimmat matkailuinnovaatiot, ja halusi Heini ja Tatu Niklas-Salmisen yrityksen teknologiapartneriksi hankkeeseen. Nyt yhdessä rakennetut uudet matkailutuotteet odottavat koronan väistymistä ja kansainvälisten matkailijoiden saapumista.

mathildedalin koulutus

Kuva: Mathildedalin koulutuspäivä

Seuraa hankkeen uutisia ja etenemistä.