Siirry sisältöön
Uutinen 25.05.2020

Matkailun elpymisryhmä aloittanut toimintansa

Kuva: Mikko Nikkinen

Visit Finland on perustanut projektiryhmän, jonka tehtävänä on seurata markkinoiden elpymistä ja valmistella Suomeen suuntautuvan matkailun edistämistoimia. Ryhmään kuuluvat Ines Antti-Poika, Heli Hemgård, Tarja Koivisto, Asta Laaksonen, Sergei Shkurov ja Katarina Wakonen.

Ryhmän tehtävänä on muodostaa tilannekuva ja laatia toimintasuunnitelma, jonka mukaan pystytään toimimaan nopeasti ja tehokkaasti sitten, kun kriisi hellittää ja matkailu avautuu jälleen. Projektin tueksi on kutsuttu myös ohjausryhmä, joka koostuu Visit Finlandin advisory boardin jäsenistä sekä aluetoimijoista ja yrityspartnereista.

Projektiryhmä käynnisti toimintansa 7.5. ja se kokoontuu toistaiseksi vähintään kerran päivässä. Tärkein tietolähde ja keskustelukumppani ovat Visit Finlandin markkinaedustajat, jotka toimittavat ryhmälle jatkuvasti ajankohtaista tietoa omalta markkinaltaan. Markkinatietoa sisältävä Matkailun elpyminen -nettisivu on juuri avattu, ja sieltä löytyy paljon mielenkiintoista tietoa. Sivua ja markkinakohtaisia alasivuja päivitetään jatkuvasti, joten siellä kannattaa käydä tarkistamassa tilanne säännöllisin väliajoin. Sivulle kootaan myös paljon muuta aiheeseen liittyvää.  

Ryhmän tehtävänä on myös toimittaa markkinaedustajille tietoa Suomen matkailutuotteen tilasta ja matkustus- ja karanteenirajoituksista Suomessa. Ryhmä seuraa paikallisia hygieniaohjeistuksia ja välittää niitä koskevaa tietoa Visit Finlandin edustajille. Ohjeiden perusteella myös matkailutoimijat voivat valmistautua turvalliseen uudelleen avaamiseen ja toimintatapojen suunnitteluun. Tästä lisää lähiaikoina.

Lue lisää Matkailun elpyminen -nettisivu