Siirry sisältöön
Uutinen 07.10.2020

Revontulet, saunat ja iglut hakukoneiden suosituimmat aiheet Suomesta 2019

Vuoden 2019 aikana Suomea koskevia matkailuaiheisia internethakuja tehtiin ulkomailta yli 5 miljoonaa kertaa, mikä oli lähes neljänneksen edellisvuotta enemmän. Pohjoismaista hakumäärissä oli eniten kasvua Suomessa ja Norjassa. Ulkomaalaisten Suomen matkailua koskevissa hauissa kiinnostivat eniten tutut aiheet: revontulet, sauna sekä iglut ja jäähotellit. Näitä aiheita paitsi haettiin eniten, myös kiinnostus niitä kohtaan kasvoi voimakkaimmin edellisvuodesta. Saunan ohella joulupukki ja järvet ovat teemoja, joilla Suomi erottautuu muista Pohjoismaista.


 Eniten Suomen matkailua koskevia hakuja tekivät vuonna 2019 järjestyksessä japanilaiset, venäläiset ja saksalaiset. Kasvua hauissa tuli eniten Japanista, Saksasta ja Iso-Britanniasta. 

Sesongeittain, kolmen kuukauden ajanjaksolla tarkasteltuna kokonaishakumäärät eivät juurikaan vaihdelleet kausiluonteisesti talvi- ja kesäsesonkien välillä vuonna 2019. Kuukausittain tarkasteltuna online-hakujen määrä kuitenkin kasvoi vuonna 2019 loppuvuotta kohti niin, että marras-joulukuussa Suomen matkailua koskevia hakuja tehtiin selvästi eniten, jopa neljännes koko vuoden hauista. Suosituimmat hakuteemat – revontulet, saunat ja iglut – pysyivät kärjessä niin kesä- kuin talvisesonkinakin. Retkeily (camping) -hakuja sen sijaan tehtiin pääasiassa kesällä ja joulupukkihakuja taas talvella. 

Visit Finland on tänä vuonna yhdessä suuraluekumppaneidensa kanssa valinnut kansainvälisistä online-hauista tietyt aiheet, joiden on nähty kuvastavan alueen omaleimaista, matkailullista mielikuvaa. Valittujen alueellisten hakujen kehitystä seurataan jatkossa osana Visit Finlandin suuraluetyöskentelyä. Voit tutustua näihin ja muihin Suomen matkailukysyntää kuvaaviin lukuihin Digital Demand -raporteissamme. 
 Digital 
Demand (D2©) -ohjelmisto tuottaa tietoa Suomea koskevasta ulkomaisesta matkailukysynnästä. Tieto kootaan analysoimalla kansainvälisissä hakukoneissa käytettäviä avainsanoja. Mukana ovat suurimmat kansainväliset hakukoneet yli 90 % markkinaosuudella.
 

Lue lisää: