Uutinen 28.04.2020

Venäläisillä on ikävä Eurooppaa ja rantalomia

Ostrovok.ru on tutkinut, mitä lomamuotoja venäläisillä on ikävä eniten – 49 % vastasi ”Euroopan matkat”

Venäläinen OTA-jakelukanava Ostrovok.ru on tutkinut, mitä lomamuotoja venäläisille on tullut eniten ikävä koronakriisin aikana. Noin puolet vastaajista ilmoitti kaipaavansa eniten Euroopan-matkoja. Yhteensä kyselyyn vastasi 1500 Ostrovok.ru:n asiakasta.

Vastaajista 37 % totesi, että heillä on ikävä rantalomia, ja 22 % haluaisi päästä Aasiaan – Thaimaahan, Sri-Lankaan, Balille ja muihin alueen maihin. 16 % vastaajista odottaa eniten mahdollisuutta matkustaa jälleen Venäjän sisällä, ja 15 % haluaisi matkustaa voidakseen vierailla sukulaistensa tai ystäviensä luona, jotka asuvat muualla Venäjällä. Pohjois-Amerikan lomaa kaipaa 14 % vastaajista. Noin 12 % vastasi, että he ikävöivät eniten luontolomia: retkiä luontoon, kiipeilyä ja koskenlaskua. Tapahtumamatkailua, urheilumatkailua sekä laskettelumatkailua kertoi ikävöivänsä 8 % vastaajista ja 6 % haluaisi lähteä työmatkalle.

Suomella on siis kaikki mahdollisuudet saada suosikkiasemansa etenkin Luoteis-Venäjällä asuvien matkailijoiden keskuudessa takaisin, kunhan rajat saadaan taas auki.

Lähde: ratanews.ru/news/news