Siirry sisältöön
Uutinen 19.11.2020

Business Finlandin ja Ulkoministeriön Developing Markets Platform tarjoaa rahoitusta, tietoa ja kontakteja kehittyville markkinoille tähtääville

Kehittyvät markkinat etenkin Afrikassa ja Kaakkois-Aasiassa kasvavat huomattavasti perinteisiä markkinoita nopeammin. Business Finland ja Ulkoministeriö ovat yhdessä lanseeranneet Developing Markets Platformin, joka auttaa suomalaisia yrityksiä ja niiden kumppaneita edistämään kestävän kehityksen mukaista liiketoimintaa sekä hyödyntämään globaalia kehitysrahoitusta.

Developing Markets Platformin uusi rahoitus helpottaa paikallista yhteiskehittämistä

Rahoitusta yhteiskehittämiseen voi saada Business Finlandin tavallisen rahoituksen lisäksi. Lisärahoitusta kannattaa hakea, jos hanke täyttää Business Finlandin tavalliset rahoituskriteerit ja jos hankkeella tavoitellaan seuraavia asioita:

  • Tunnistetun liiketoimintamahdollisuuden hyödyntäminen kehittyvällä markkinalla
  • Yhteistyön syventäminen paikallisen kumppanin kanssa
  • Innovatiivisen ratkaisun tai liiketoimintamallin kehittäminen paikalliseen tarpeeseen
  • YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden huomioiminen hankkeessa

Tutustu uuteen rahoitukseen nettisivuillamme ja ole yhteydessä Developing Markets Platform -tiimiin ennen kuin haet rahoitusta. Lisärahoitus on lähtökohtaisesti de minimis -ehtoista. Innovaatiorahoituksen lisäksi Developing Markets Platform tarjoaa tietoa, neuvontaa ja verkostoja kansainvälisistä kehitysrahoittajista ja YK:n hankinnoista kiinnostuneille.

Kansainväliset kehitysrahoittajat ja YK:n hankinnat avainasemassa kehittyvillä markkinoilla

Kansainvälisten kehitysrahoittajien rahoitusvirrat kehittyviin maihin nousevat vuositasolla noin 150 miljardiin dollariin – tähän kuuluu sekä maailmanpankkiryhmän, alueellisten kehityspankkien että EU:n rahoitus.

Nämä rahoitusvirrat tarjoavat suomalaisille yrityksille monenlaisia hankintamahdollisuuksia sekä mahdollisuuksia hyötyä yksityiselle sektorille suunnattavasta investointirahoituksesta kehittyvillä markkinoilla. Developing Markets Platform auttaa suomalaisia yrityksiä ja heidän kumppaneitaan tarttumaan näihin mahdollisuuksiin. Tarjoamme tietoa, neuvontaa, ja sopivia kontakteja.

YK puolestaan tekee vuodessa kestävän kehityksen mukaisia hankintoja noin 20 miljardilla dollarilla. Tarjoamme tietoa ja kontakteja YK:n hankinnoista sekä järjestämme yhteisiä tapahtumia YK:n ja muiden Pohjoismaiden kanssa. Tarjoamme myös tietoa siitä, miten YK-hankintoihin pääsee mukaan sekä miten yrityksen liiketoimintaa voi alkaa kehittää kestävän kehityksen tavoitteiden mukaiseksi.

Lue lisää Developing Markets Platformista ja tilaa uutiskirje

Christopher Palmberg: Talouden painopiste siirtyy Afrikkaan ja Kaakkois-Aasiaan – Suomalaisilla onnistumisen paikka

B2G-kauppa-ja kehityssuurlähettiläs: suomalaisilla yrityksillä on kaikki mahdollisuudet menestyä kehittyvillä markkinoilla