Siirry sisältöön
Uutinen 14.01.2020

Innovaatiosetelin haku aukeaa jälleen

Innovaatiosetelikokeilu päättyi joulukuussa 2019 ja rahoitus tulee voimaan toistaiseksi 20.1.2020 alkaen, jolloin rahoitus on jälleen haettavissa sähköisen asioinnin kautta. Samalla innovaatioseteliin tulee tuhannen euron omavastuuosuus.

Rahoitukseen tulee muutos 20.1.2020 alkaen. Yrityksen omarahoitusosuus otetaan käyttöön ja se on 1000 € + alv. Business Finland maksaa palveluntuottajalle enintään 4000 € + alv. joten setelin kokonaissumma 5000 € + alv säilyy ennallaan. Omarahoitusosuuden tarkoituksena on edistää hakijoiden sitoutumista projekteihin entistäkin enemmän. Rahoituspalveluun ei tule muita muutoksia.

Vuoden 2016 lokakuusta asti toiminut innovaatiosetelikokeilu on osoittanut, että rahoituksella on selkeä paikka suomalaisessa innovaatiojärjestelmässä.

Kokeilun alusta asti 525 yritykselle (7,5 prosenttia setelin saaneista) on myönnetty muuta Business Finlandin rahoitusta yhteensä 612 hankkeeseen innovaatioseteliprojektin jälkeen. Lisäksi noin sata yritystä on saanut myönteisen rahoituspäätöksen Business Finlandista innovaatiosetelihakemuksen hylkäämisen jälkeen. Innovaatiosetelipalvelu toimii vaikuttavuusselvityksien (Tampereen yliopisto ja 4FRONT) ja palautteen perusteella hyvin ja sen tunnettuus on suuri. Rahoitus on myös lisännyt asiakastyytyväisyyttä Business Finlandin palveluihin. Suomen yrittäjät ja TEM ovat kokeilun takana ja pitävät setelipalvelun jatkumista tärkeänä.

Business Finlandin omissa tarkasteluissa on havaittu, että innovaatioseteli toimii selkeästi sisäänheittotuotteena muihin Business Finlandin rahoituksiin ja toimii siten hyvin yritysten kannustimena innovaatiopalveluiden piiriin. Se kannustaa yrityksiä käynnistämään uusiin tuotteisiin ja palveluihin tähtääviä projekteja. Selvityksen mukaan yhdeksän kymmenestä projektista olisi jäänyt joko kokonaan tai osittain toteutumatta ilman seteliä.

Lisätietoja

Risto Lustila
Service Manager
Business Finland
+358 40 167 9088
risto.lustila (at) businessfinland.fi