Siirry sisältöön
Uutinen 21.04.2020

Mitkä yritykset saavat Business Finlandin rahoitusta liiketoiminnan kehittämiseen häiriötilanteessa – täältä näet ajantasaisen listan

Business Finlandin avoimessa tietoaineistossa pääsee nyt selaamaan ja hakemaan tietoja yrityksistä, joille Business Finland on myöntänyt rahoitusta liiketoiminnan kehitykseen häiriötilanteessa. Tietokantaan päivittyy uudet rahoitustiedot päivittäin. Tiedot perustuvat julkistusajankohdan tilanteeseen, joten esimerkiksi sen jälkeen tehdyt yritysjärjestelyt tai muut muutokset eivät näy tiedoissa.

Tiedot häiriötilannerahoituksen hakemusmääristä, rahoitetuista projekteista ja rahoituksen kulumisesta julkaistaan päivittäin Business Finlandin etusivulla. Business Finland on myöntänyt 21. huhtikuuta mennessä liiketoiminnan kehitysrahoitusta häiriötilanteessa yhteensä 6 194 projektille. Rahoitusta on myönnetty tähän asti 212 476 435 euroa. Tähän mennessä hakemuksia on saapunut yhteensä 20 566 kappaletta.

Selaa rahoitettuja hankkeita täältä

Yleisin syy kielteiseen päätökseen on yrityksen taloustilanne ennen koronakriisiä

Huhtikuun 21. päivään mennessä yhteensä 1 626 projektihakemusta on saanut kielteisen rahoituspäätöksen.

Business Finlandin analyysin mukaan yleisin syy kielteiseen rahoituspäätökseen on ollut yrityksen taloudellinen tilanne ennen koronakriisiä. Taloudellinen tilanne on ollut kielteisen rahoituspäätöksen perusteena 42 prosentissa hakemuksista.

Koronakriisin aikainen talouden heikkeneminen ei ole peruste kielteiseen päätökseen, mutta esimerkiksi kriisiä edeltänyt kannattamaton liiketoiminta ja vakavat taloudelliset vaikeudet ovat perusteita, joiden mukaan projektia ei voida rahoittaa.

Projektin sisältöön liittyviä kielteisiä päätöksiä on analyysin mukaan 24 prosenttia. Tällöin yritys on hakenut rahoitusta sellaisiin toimenpiteisiin, joita Business Finlandin rahoituksella ei voi kattaa. Rahoitusta voidaan myöntää vain kehittämiseen tai siihen liittyvään selvitystyöhön, ei esimerkiksi investointeihin tai jakelukanavan perustamiseen.

Osa hakemuksista on saanut kielteisen päätöksen, koska yritys on jättänyt kaksi hakemusta, joista toista ei ole rahoitettu. Joskus yritys ei ole vastannut Business Finlandin esittämään lisätietopyyntöön. Hakemiseen liittyvien syiden osuus on 19 prosenttia.

Hakukelpoisuuteen liittyen kielteisiä päätöksiä on 10 prosenttia. Tällöin hakijana on ollut esimerkiksi toiminimi tai yritys ei ole ollut ennakonperintärekisterissä.

Katso tästä Business Finlandin analyysi kielteisten rahoituspäätösten syistä

Lisää aiheesta

Häiriötilannerahoitus jakautuu laajasti eri toimialoille - eniten projekteja kaupan alalle, matkailuun ja ravintoloille (29.4.2020)

Business Finlandin häiriötilannerahoituksen viiden kärki: ohjelmistot, teollisuus, kauppa, matkailu- ja ravintola-ala sekä luovat alat (22.4.2020)