Siirry sisältöön
Uutinen 21.04.2020

Power-to-X-ekosysteemi tarttuu tulevaisuuden haasteisiin energian varastointiratkaisuissa

Kuva: Wärtsilä

Business Finland kokoaa Power-to-X-toimijat yhteen. Tavoitteena on luoda Suomeen merkittävä innovaatio- ja liiketoimintaekosysteemi. Wärtsilän X-Ahead-projekti on osa tätä kokonaisuutta. Business Finland on rahoittanut projektia.

X-Ahead-projektin tavoitteena on synnyttää Power-to-X-kokonaisuuteen ratkaisuja, jotka edistävät hiilineutraalisuutta niin Suomessa kuin maailmallakin. Tässä Wärtsilä-vetoisessa projektissa rakentuu kansallinen ja kansainvälinen verkosto, joka koostuu yliopistoista, tutkimusalasta sekä pienistä ja keskisuurista yrityksistä. Tavoitteena on kehittää Power-to-X-tutkimuksen ympärille tehokas ekosysteemi, joka hyödyntää globaaleja ratkaisuja.

”Business Finland näkee Wärtsilän projektissa paljon potentiaalia. Uskomme, että se johtaa merkittävän ekosysteemin rakentamiseen Power-to-X-tutkimuksen ympärille ja tukee siirtymistä hiilineutraaleihin energiajärjestelmiin”, sanoo Business Finlndin asiantuntija Sini Uuttu.

”Tällä hetkellä Power-to-X-ekosysteemit ovat merkittävimpiä panostusalueita Smart Energy Finland -ohjelmassa. Globaalisti muun muassa teollisuuden ja liikenteen vähähiilistäminen on mittava haaste. Tämän haasteen ratkaisussa Power-to-X-teknologiat nähdään avainroolissa. Ratkaisujen syntyminen edellyttää laajaa sektorien välistä yhteistyötä”, sanoo ohjelman johtaja Helena Sarén.

Lue lisää englanninkielisestä uutisesta: Ecosystem takin.or future energy storage solutions

Wärtsilän tiedote: Wärtsilän X-Ahead-projektille Business Finlandin rahoitusta hiilineutraalin talouden edistämiseen

Lisätietoja

Sini Uuttu
sini.uuttu (at) businessfinland.fi
Puh.  050 5577 934

Helena Sarén
helena.saren (at) businessfinland.fi
Puh. 040 3433 324

Smart Energy Finland -ohjelma

Power-to-X-teknologiaa voidaan soveltaa synteettisten, fossiilisia korvaavien polttoaineiden valmistukseen. Raaka-aineiksi tarvitaan hiilidioksidia ilmasta, vetyä vedestä tai typpeä ilmasta. Valmistusprosessi toteutetaan täysin päästöttömästi paikan päällä tuotetun aurinkosähkön tai tuulisähkön avulla.