Uutinen 13.05.2020

Teollisuus ja kaupan alat häiriötilannerahoituksen saajien kärjessä

Teollisuus ja kaupan alat ovat kaksi eniten Business Finlandin häiriötilannerahoitusta saanutta toimialaa, kun tarkastellaan 11. toukokuuta 2020 mennessä tehtyjä rahoituspäätöksiä. Teollisuudelle häiriötilannerahoitusta oli ajankohtaan mennessä myönnetty 49,8 miljoonaa euroa ja kaupan alalle 48,5 miljoonaa euroa.

Viiden eniten rahoitusta saaneen toimialan joukossa ovat myös ohjelmistot ja pelit (43,5 milj. euroa), matkailu ja ravintola-alat (35,6 milj. euroa) sekä luovat alat (34,2 milj. euroa).

Yhteensä 25 519 yritystä on hakenut häiriötilannerahoitusta Business Finlandista. Hakemuksista yli puolet on käsitelty ja positiivisen rahoituspäätöksen on tähän mennessä saanut 9 742 kehitysprojektia.

Tilastoanalyysissa on käytetty Tilastokeskuksen toimialaluokituksen yksityiskohtaisinta, kolmatta tasoa, jonka jälkeen samaan toimialaryhmään kuuluvat yritykset on koostettu kokonaisuuksiin. Esimerkiksi analyysin matkailu- ja ravintoala-alat sisältää hotellit, lomakylät, leirintäalueet ja muun majoitustoiminnan, ravintolat, baarit ja kahvilat, matkatoimistot, varauspalvelut sekä messujen ja kongressien järjestämisen.

Häiriötilannerahoituksen avoimesta tietoaineistosta ajantasaiset rahoitustiedot

Business Finland julkaisee häiriötilannerahoituksen ajantasaiset tiedot avoimessa tietoaineistossa päivittäin. Avoimessa tietoaineistossa on mahdollista tarkastella häiriötilannerahoitusta saaneita yrityksiä esimerkiksi alueittain, toimialoittain ja kokoluokittain.

Häiriötilannerahoituksen avoin tietoaineisto Business Finlandin verkkosivuilla

Avoin tietoaineisto toimii valitettavasti heikosti mobiilissa.