Siirry sisältöön
Uutinen 18.08.2020

Vielä ehtii hakemaan Business Finlandin tilapäistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiolainaa

Onko yritykselläsi ilmennyt koronakriisin myötä tarve uudistaa yrityksesi tarjoamaa tai muuten kehittää liiketoimintaa? Kehitystyön tueksi voi hakea 31.10 2020 mennessä edullista Business Finlandista tutkimus-, kehitys- ja innovaatio (TKI) -lainaa.

Tilapäinen rahoitus on tarkoitettu vähintään kuusi henkilöä työllistäville, osakeyhtiömuotoisille (Oy, Oyj) pk- ja midcap-yrityksille sekä merkittävää liiketoimintaa tekeville säätiöille ja yhdistyksille, jotka etsivät kehittämisen avulla keinoja koronan aiheuttaman liiketoimintansa häiriötilanteen ratkaisemiseen.

Lainaan ei tarvitse vakuutta ja lainan korko on edullinen – tällä hetkellä 1%. Laina myönnetään konkreettista TKI-projektisuunnitelmaa vastaan.

Myös kotimarkkinayrityksille

Tilapäinen TKI-laina poikkeaa Business Finlandin normaalista TKI-rahoituksesta siinä, että rahoituksen edellytyksenä ei ole vientimarkkinoiden tavoittelu. Tätä rahoitusta voidaan myöntää myös pelkästään kotimarkkinoilla toimiville yrityksille, säätiöille ja yhdistyksille, jotka tavoittelevat kehitettävällä ratkaisulla kansallista kilpailuetua.

Rahoitusta voidaan myöntää sellaiseen TKI-projektiin, jonka lopputuloksena syntyvät uudet ratkaisut mahdollistavat kannattavan ja kestävän liiketoiminnan koronakriisin jälkeen. Ratkaisun on oltava uutuusarvoltaan merkittävä markkinoilla, ei vain uusi yritykselle itselleen.

Rahoituksella voi esimerkiksi:

  • Uudistaa nykyistä tarjoamaa ja toimintatapoja
  • Uudistaa toimitus- ja tuotantoketjuja
  • Kehittää toimialalle tai omalle toimintaympäristölle uusia ratkaisuja
  • Pilotoida ja kokeilla ratkaisuja todellisessa toimintaympäristössä ja/tai yhdessä asiakkaiden kanssa
  • Lisätä ymmärrystä asiakkaiden käyttäytymisestä ja tarpeista
  • Kehittää muutoskykyä ja ketteryyttä, jotta voi reagoida riittävän nopeasti ja joustavasti asiakastarpeiden ja toimintaympäristön muutoksiin.

Lainaa voi hakea kehitysprojektiin, jonka koko on vähintään 150 000 euroa. Business Finlandin myöntämän lainan osuus on pääsääntöisesti 70 % projektin hyväksytyistä kustannuksista. Laina-aika on pääsääntöisesti 7–10 vuotta. Lainan suuruus on 100 000–500 000 euroa. Rahoituksen saajan on oltava liiketoiminnaltaan sen kokoinen, että se pystyy toteuttamaan tällaisen projektin ja aikanaan maksamaan lainan takaisin liiketoiminnan tuotoista.

Lue lisää ja hae 31.10.2020 mennessä