Siirry sisältöön
Uutinen 15.10.2021

Hitta dig själv -kampanja tavoittelee uusia kohderyhmiä Ruotsissa

Visit Finlandin Ruotsiin suuntautuvassa Hitta dig själv -kampanjassa pyritään päivittämään ruotsalaisten mielikuvaa Suomesta matkakohteena. Monikanavaisen markkinointiviestinnän kampanjan tavoitteena on lisätä liikennettä kampanjassa mukana olevien matkailuyritysten ja -alueiden myyntikanaviin ja lisätä ruotsalaisten asiakkaiden määrää.

Kansainvälisten matkailijoiden matkustustottumukset ovat muuttuneet niin pandemian kuin korostuneen vastuullisuuskeskustelun myötä. Tämä on avannut uuden mahdollisuuden lähimatkailussa, ja Visit Finland on aloittanut Ruotsin markkinointitoimenpiteet vuosien poissaolon jälkeen. Mielikuva Suomesta matkakohteena on kuitenkin jäänyt menneisyyteen eikä naapurimme tunne maamme ainutlaatuisia kohteita ja palveluita, jotka eroavat Ruotsin omasta tarjonnasta.

– Tavoitteenamme on päivittää ruotsalaisten mielikuvaa Suomesta matkakohteena, lisätä vetovoimaisuutta ja tehdä kohteistamme, palveluistamme ja tuotteistamme haluttavia. Vaikka meillä on paljon samanlaista luontoa, on Suomessa runsaasti elämyksiä ja kohteita, joita Ruotsissa ei ole. Mielikuvan muuttaminen ei ole yhden yön juttu vaan vaatii pitkäjänteistä ja systemaattista markkinointia ja PR:ää, Visit Finlandin markkinointipäällikkö Mervi Holmén kertoo.

Kampanja tavoittelee uusia, tarkoin valittuja kohderyhmiä Ruotsissa: ”edelläkävijöitä” (engl. Trendsetters) ja ”vastuullisen ajanvietteen ystäviä” (engl. Responsible Recreation Lovers). Nämä kohderyhmät ovat jo nähneet pohjoisen luonnon ja kokeneet mitä upeimpia lomakohteita. Samaan aikaan he etsivät koko ajan jotain uutta ja ennennäkemätöntä – he haluavat yllättyä, kokeilla ja kokea - vastuullisesti.

– Valittuihin kohderyhmiin vetoaa mahdollisuus löytää matkailusta syvempi merkitys turistinähtävyyksien sijaan ja “Instagram-henkinen” houkutteleva visuaalisuus ohjaa heidän päätöksentekoaan matkakohdetta valittaessa, Holmén sanoo.

Hitta dig själv -kampanjakokonaisuus muodostuu imagollisesta ja taktisesta sisällöstä: Visit Finland rakentaa haluttavuutta massamedioissa ja ohjaa liikenteen omien kanaviensa kautta alueiden ja partnereiden myyntikanaviin. Tätä ostetun mainonnan kampanjaa tuetaan monipuolisella PR-työllä, mikä pitää sisällään PR-kampanjoita, lehdistötiedotteita ja median sekä vaikuttajien tutustumismatkoja Suomeen.

Kampanjassa on mukana 19 partnerialuetta ja sitä kautta lähes 100 tuotetta Suomen kaikilta suuralueilta, eniten tietysti rannikon ja saariston alueelta. Markkinointikampanja käynnistyy lokakuussa ja pyörii ruotsalaisten nähtävillä vielä vuodenvaihteen yli.

– Kampanja on saanut positiivisen vastaanoton kotimaan matkailualueilla, mistä kertoo todella laaja osallistujien joukko. Hitta dig själv -kampanjaa tehdään pitkäjänteisesti yhdessä partnereiden kanssa ja se saa jatkoa vuonna 2022. Toivomme myös uusien matkailualueiden ja yritysten liittyvän mukaan ensi vuonna, partneriyhteistyöstä vastaava Heli Saari Visit Finlandilta sanoo.

Hitta dig Själv -kampanjasivusto.