Siirry sisältöön
Uutinen 14.04.2021

Inklusiivisen matkailun opas julkaistu

Kuva: Satu Mali / LHGBTQ

Visit Finland on julkaissut ”Inklusiivisen matkailun oppaan”, joka valottaa yhdenvertaisen matkailun periaatteita, jotta kaikki eri kohderyhmät iästä, vammasta, sukupuolesta ja uskonnosta riippumatta voivat tasa-arvoisesti ja itsenäisesti kokea ja saavuttaa mahdollisimman monipuolisia matkailuelämyksiä.

Oletko koskaan saapunut kahvilaan lastenvaunujen kanssa, eivätkä vaunut ole mahtuneet ovesta sisään? Oletko etsinyt netistä esteetöntä ravintolaa pyörätuolilla liikkuvalle ystävällesi löytämättä haluamaasi tietoa? Oletko ollut päiväreissulla rollaattorilla kulkevan isoäitisi kanssa ja huomannut, ettei hän pääse kanssasi joka paikkaan, koska portaita on liikaa?

Inklusiivisen  matkailun  päämääränä  on,  että  matkailuelämykset  olisivat  yhdenvertaisesti  kaikkien  saavutettavissa  iästä,  seksuaalisesta  suuntautumisesta,  uskonnosta,  kulttuurista  ja  erityistarpeista huolimatta.

Inklusiivisen matkailun opas antaa matkailuyrityksille erilaisia näkökulmia ja konkreettisia työkaluja tuotekehitykseen, matkailijan yhdenvertaiseen kohtaamiseen ja kohderyhmälle viestimiseen.

Oppaan ovat laatineet  Pirjo Räsänen, Iida Röksä ja Jukka Parviainen / Ellare Oy, Kari Halonen / ToolBox Consulting Oy ja Petri Rissanen/Tmi Petri Rissanen.

Inklusiivisen matkailun opas (pdf)