Siirry sisältöön
Uutinen 05.01.2021

Osallistu valtakunnalliseen ruokamatkailukilpailuun

Kansalliseen ruokamatkailukilpailuun voivat osallistua yritykset tai yhteisöt, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä. Kilpailun tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista. Kilpailuun voi osallistua jo olemassa olevalla ruokamatkailutuotteella tai kehitteillä olevalla innovatiivisella, uudella ratkaisulla.

Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haetaan yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä. Kilpailun tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista Suomessa, etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja vahvistaa aitoa yhteistyötä. Vuoden 2021 kilpailu on järjestyksessä neljäs, edelliset kilpailut olivat vuosina 2015, 2017 ja 2019.

Kilpailun aikataulu

Kilpailuun voivat osallistua Suomessa toimivat yritykset ja yhteisöt 18.1.-18.3.2021 välisenä aikana.

Finalistit valitaan kesäkuussa 2021.

Voittajat julkistetaan 16.9.2021.

Kilpailun palkinnot

Voittaja palkitaan 3000 euron tuotekehitysrahalla. Sijoittuneista (1.-4.) tehdään edustavat markkinointivideot yritysten käyttöön. Lisäksi sijoittuneilla on mahdollisuus osallistua sparraukseen ja he saavat markkinoinnillista näkyvyyttä Visit Finlandin kanavissa.

Kilpailun järjestävät koordinaattorina toimiva Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, maa- ja metsätalousministeriö, Visit Finland, MTK, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, Suomen Keittiömestarit ry sekä Helsingin kaupunki.

Osallistu yhdessä luonnosta ammentaen ruokamatkailukilpailuun.