Siirry sisältöön
Uutinen 05.02.2021

Business Finland ja Brasilian viestintäministeriö solmivat aiesopimuksen koskien Brasilian digitalisaatiota ja 5G-kehitystä

Kuva: Vitor Menezes ja Nina Kopola allekirjoittivat aiesopimuksen

Digitalisaatio ja 5G-kehitys olivat agendalla, kun Brasilian viestintäministeri Fabio Faria vieraili yhdessä korkea-arvoisen valtuuskunnan kanssa Suomessa. Vierailu oli osa laajempaa kiertuetta, jossa Brasilian keskeiset päätöksentekijät kartoittivat varteenotettavia 5G-verkon toimittajia maailmassa. Brasiliassa suunnitellaan maailman suurimman 5G-taajuuksien huutokaupan järjestämistä keväällä 2021.

Suomen vierailun yhteydessä varaministeri Vitor Menezes ja Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola allekirjoittivat aiesopimuksen.

”Aiesopimus luo laajan yhteistyöpohjan, jolla tuemme Brasilian viestintäministeriötä parhailla suomalaisilla käytännöillä ja ratkaisuilla”, Kopola toteaa.

Suomi kuuluu Brasilian näkökulmasta luontevimpiin ja luotettavimpiin yhteistyökumppaneihin digitalisaatiohankkeissa. Teknologiaosaamisen ohella Suomen vahvuuksiin kuuluu avoimuus, luotettavuus ja turvallisuus.

Suomen kyvykkyys digitaalisen transformaation saralla eri vertikaaleissa sekä ekosysteeminen lähestyminen vertikaalien haasteisiin on globaalisti katsottuna uniikkia. Vierailun aikana keskusteltiin erityisesti 5G-verkkojen turvallisuuskysymyksistä.

Suomella on tiivis ja rakentava yhteistyösuhde Brasiliaan. Brasilia on Latinalaisessa Amerikassa Suomen suurin kauppakumppani.  220 miljoonan asukkaan maa tarjoaa suomalaisyrityksille mahdollisuuksia laajaan yhteistyöhön ja kumppanuuksiin.

Suomen kokonaisvienti Brasiliaan on yli 800 miljoonaa euroa vuodessa. Se on kasvanut kaksinkertaiseksi kahdessa vuodessa. Lisäksi 47 suomalaista tytäryhtiötä laskuttaa Brasiliassa yli 1,6 miljardia euroa ja työllistää lähes 10 000 henkeä.

Tärkeimmät asiakassektorit Suomen teknologiaviennille ovat teleala, sellu ja paperi, kaivos, energia, satamat ja terveydenhuolto.   

 

Lisätietoja:

Hanna Marttinen-Deakins, Global Head, International Business Innovations
hanna.marttinen-deakins (at) businessfinland.fi

Matti Landin, Trade Comissioner
matti.landin (at) businesssfinland.fi

Heidi Virta, Senior Director, Latin America
heidi.virta (at) businessfinland.fi