Siirry sisältöön
Uutinen 03.03.2021

Business Finland jatkaa panostuksia akkuteollisuuteen – Batteries from Finlandin kohdennetut projektit Euroopassa ja Pohjoismaissa

Eurooppalainen markkinamurros, joka liittyy sekä liikkumisen sähköistymiseen että uusiutuvaan energiaan, on synnyttänyt erittäin vahvaa kysyntää koko akkuarvoketjun alueella.

Kysyntää on akkumateriaaleista, akuista ja akkujärjestelmistä erilaisiin loppukäyttösovelluksiin sekä akkujen kierrätyksestä. Eurooppa rakentaa omaa kestävän kehityksen mukaista akkuarvoketjuaan ja näin pienentää riippuvuutta muista markkinoista.

Mukaan ainutlaatuiseen kasvuun

Arvoketjun eri vaiheissa tarvitaan vielä merkittäviäkin panostuksia tuotekehitykseen ja liiketoimintamallien kehittämiseen. Osassa arvoketjua markkinan syntyminenkin on vielä vuosien päässä. Toisaalta kaupallinen toiminta on jo syntynyt tai syntymässä usean segmentin alueella. Suomalaisten yritysten kannalta näissä segmenteissä on merkittäviä mahdollisuuksia teknologiaratkaisujen ja palvelujen viennille.

Pandemiatilanne ei suinkaan ole tätä markkinamurrosta hidastanut vaan mieluumminkin kiihdyttänyt. Markkinamurroksessa on olennaisen tärkeää olla aktiivisesti mukana, jotta voi varmistaa osansa tästä lähes ainutlaatuisesta kasvuvaiheesta.

Kohdennetut segmentit

Business Finland on viime vuoden lopulla aloittanut satsaukset nimenomaisesti valmistavan teollisuuden tukemiseen. Panostukset kohdistuvat muutamille merkittäville toimialoille ja pääosin suomalaisten yritysten kannalta tärkeille vientimarkkinoille Euroopassa ja Pohjoismaissa. Akkuarvoketjun osalta tavoitteena on löytää valituissa segmenteissä yrityksille uusia asiakkuuksia ja kumppanuuksia teknologiaratkaisujen ja palvelujen viennin edistämiseksi. 

Akkuarvoketjun loppuasiakassegmentit, johon panostukset ensimmäisessä vaiheessa kohdistuvat, ovat:

  • Akkuvalmistus
  • Liikkuvien työkoneiden sähköistyminen

Batteries from Finland on tehnyt alustavia suunnitelmia mm. kartoittamalla, listaamalla ja analysoimalla kiinnostavia projekteja sekä asiakkuuksia näissä segmenteissä. Tämän vuoden aikana valituille segementeille kodistetaan toimenpiteitä. Ensimmäiset markkina-aktiviteetit toteutetaan huhtikuussa.

Tervetuloa Suomi-joukkueeseen

Batteries from Finland kutsuu tällä aktivointiviestillä suomalaisia yrityksiä mukaan tähän tärkeään yhteisponnistukseen. Suunnitelmia tullaan viimeistelemään yritysten toiveiden mukaisesti. Tämän vuoksi on tärkeää aloittaa keskustelut “Suomi- joukkueen” kanssa nyt.

Toivomme yhteisponnistukseen mukaan yrityksiä, joilla on vahva halu sekä kyky edetä mainituille markkinoille kilpailukykyisillä ratkaisuilla ja/tai palveluilla. Tulemme järjestämään maaliskuun aikana ensimmäisen webinaarin, jossa kerromme lisää kokonaisuudesta sekä suunnitelluista konkreettisista aktiviteeteista.

Voit ilmoittautua mukaan Suomi-joukkueeseen Lyyti-linkin kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita kannaltasi relevantit segmentit.

Lähdetään yhdessä hakemaan kasvua!

Lisätietoja

Ilkka Homanen, Head of Smart Mobility and Batteries from Finland
Ilkka.homanen (at) businessfinland.fi, +358 44 577 4430

Seppo Kaikkonen, Network lead, Business Ecosystems
seppo.kaikkonen (at) businessfinland.fi, +358 400 399 688