Siirry sisältöön
Uutinen 22.06.2021

Business Finland tarttuu missioilla tulevaisuuden markkinamahdollisuuksiin

Business Finland käynnistää strategiansa mukaisesti missiolähtöisen toiminnan. Missioilla halutaan vahvistaa suomalaisyritysten mahdollisuuksia hyötyä aiempaa paremmin merkittävistä tulevaisuuden markkinamahdollisuuksista. Missioilla halutaan myös vauhdittaa yhteiskunnallisia, systeemisiä muutoksia ja vastata globaaleihin haasteisiin. Ensimmäinen pilottimissio on Hiilineutraali Suomi, jonka vetäjäksi valittiin Helena Sarén.

Missio-konsepti on Business Finlandille uudenlainen toimintatapa. Käytännössä missioissa yhdistyy pitkän aikajänteen strateginen ennakointityö ja yritysten auttaminen tässä ja nyt.

"Missioiden avulla pyrimme luomaan arvoa yhteiskunnalle laajasti ja etsimään merkittäviä tulevaisuuden markkinamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Business Finlandin ohjelmatoiminta tulee jatkossa kiinnittymään vahvasti missioihin, niin nyt käynnistyviin pilotteihin kuin tulevaisuudessa käynnistettäviin missioihin", toteaa Business Finlandin strategiayksikön johtaja Heli Karjalainen.

"Pyrimme osaltamme tukemaan, että suomalaiset toimijat ovat mukana rakentamassa ratkaisuja murroksiin, eivätkä vain sopeutumassa muuttuvaan markkinaan. Missioilla varmistamme, että Business Finlandin kaikki työkalut ovat tehokäytössä suomalaisen osaamisen ja kilpailukyvyn rakentamisessa", Karjalainen summaa.
Business Finlandin missioiden aiheet valikoituvat alueille, jotka ovat maailmanlaajuisesti muutoksessa, ja tarjoavat tätä kautta myös merkittäviä tulevaisuuden markkinamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille.

"Vähähiilisyys on historiallisen suuri murros. Energiasektori, valmistava teollisuus kuten myös liikennesektori ovat vähähiilisyyskehityksen ajureita globaalisti. Nämä alueet ovat myös elintärkeitä Suomen viennille. Näiden sektoreiden on uudistuttava rivakasti ja haettava uusia liiketoimintamalleja mm. digitalisaation, kiertotalouden ja uudenlaisten kansainvälisten kumppanuuksien avulla. Vähähiilisyys tulee vaikuttamaan myös muihin toimialoihin kuten elintarviketeollisuus ja kuluttajasektori. Tästä voi avautua aivan uusia liiketoimimahdollisuuksia yrityksillemme", toteaa Hiilineutraali Suomi -mission johtaja Helena Sarén.

Sarénilla on pitkä ja monipuolinen kokemus kansainvälistymisen ja kasvun saralla. Hän on mm. toiminut ohjelmajohtajana Business Finlandin Smart Energy Finland -ohjelmassa ja vetänyt cleantech-alueen toimintoja Invest in Finlandissa. Hän on myös työskennellyt kansainvälisessä ympäristössä toimivissa yrityksissä.

"Missioiden vetäjät pääsevät ensitöikseen luomaan pitkän aikavälin strategisen suunnitelman. Tämä tullaan tekemään tiiviissä yhteistyössä ulkoisten sidosryhmiemme kanssa, niin Suomessa kuin kansainvälisesti", toteaa Karjalainen.

Lisätietoja

Heli Karjalainen
heli.karjalainen (at) businessfinland.fi