Siirry sisältöön
Uutinen 17.08.2021

Business Finlandin missio valjastaa digitalisaation tuottavuuden kasvun työkaluksi

Janne Järvinen johtaa Tuottavuuden kasvu digitalisaation avulla -missiota.

Business Finland käynnistää strategiansa mukaisesti missiolähtöisen toiminnan. Missioilla halutaan vahvistaa suomalaisyritysten mahdollisuuksia hyötyä aiempaa paremmin merkittävistä tulevaisuuden markkinamahdollisuuksista. Missioilla halutaan myös vauhdittaa yhteiskunnallisia, systeemisiä muutoksia ja vastata globaaleihin haasteisiin. Tuottavuuden kasvu digitalisaation avulla -mission johtajaksi valittiin Janne Järvinen.

Työn tuottavuus on kestävän talouskasvun ytimessä. Tuottavuuden kasvun keskeisimpänä vauhdittajana ovat puolestaan panostukset digitalisaatioon ja uusiin innovaatioihin.

”Elämme ajassa, jossa digitalisaatio on osa lähes kaikkea tekemistämme. Kuitenkin monet digitalisaation lupauksista ovat vielä jääneet lunastamatta. Alaa pitkään seuranneena uskon, että teknologia alkaa pian olla riittävällä tasolla. Lisäksi yhteiskunnallinen tahtotila ohjaa meitä kohti merkittäviä uudistuksia. Suomen mahdollisuus on olla edelläkävijä tässä kehityksessä ja löytää ne digitalisaation panostuskohteet, jotka lisäävät erottuvuuttamme maailmalla. Toimiva yhteiskunta ja kilpailukyinen liike-elämä sekä useat elinympäristöömme liittyvät muut haasteet tarvitsevat digitaalisia teknologioita, alustoja ja palveluita mahdollistamaan skaalautuvuutta, tehokkuutta, resilienssiä ja puhtaita ratkaisuja. Samalla ne luovat merkittäviä uusia markkinamahdollisuuksia jo olemassa olevien globaalien mahdollisuuksien lisäksi”, toteaa Tuottavuuden kasvu digitalisaation avulla -mission johtaja Janne Järvinen.

Elokuun alussa työnsä missioiden parissa aloittanut Järvinen on tehnyt pitkän uran digitalisaation parissa. Hän on muun muassa työskennellyt pitkään F-Securella ja VTT:llä.

Missio –konsepti on Business Finlandille uudenlainen toimintatapa. Käytännössä missioissa yhdistyy pitkän aikajänteen strateginen ennakointityö ja yritysten auttaminen tässä ja nyt. Business Finlandin ohjelmatoiminta tulee jatkossa kiinnittymään vahvasti missioihin, niin nyt käynnistyviin pilotteihin kuin tulevaisuudessa käynnistettäviin missioihin.

”Missioiden avulla pyrimme luomaan arvoa yhteiskunnalle laajasti ja etsimään merkittäviä tulevaisuuden markkinamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille”, toteaa Business Finlandin strategiayksikön johtaja Heli Karjalainen.

Helena Saren vetää Hiilineutraali Suomi -pilottimissiota. 

Business Finlandin missioiden aiheet valikoituvat alueille, jotka ovat maailmanlaajuisesti muutoksessa, ja tarjoavat tätä kautta myös merkittäviä tulevaisuuden markkinamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Toinen kesällä käynnistyneistä pilottimissioista on Hiilineutraali Suomi. Tätä missiota vetää Helena Sarén.

”Missioiden vetäjät pääsevät ensitöikseen luomaan pitkän aikavälin strategisen suunnitelman. Tämä tullaan tekemään tiiviissä yhteistyössä ulkoisten sidosryhmiemme kanssa, niin Suomessa kuin kansainvälisesti”, toteaa Karjalainen.

Lisätietoja

Heli Karjalainen, johtaja, Business Finland
puh. 040 502 4484
heli.karjalainen (at) businessfinland.fi