Siirry sisältöön
Uutinen 15.09.2021

Innovaatiorahoitushaku luovien alojen uudistamiseen ja kansainväliseen kasvuun on julki

Business Finland avaa rahoitushaun toimijoille, jotka haluavat toteuttaa audiovisuaalista- ja/tai tapahtuma-alaa uudistavia ja kasvua mahdollistavia kehittämishankkeita ja hyödyntää niitä omassa liiketoiminnassaan. Hankkeiden tavoitteena on oltava tuottaa ratkaisuja, jotka ovat uusia vähintään kansallisella tasolla. Etusija on toimijoilla, joilla on tähtäimessä menestyminen kansainvälisillä markkinoilla.

Mihin innovaatiorahoitusta voi hakea?

Kestävän kasvun luovien alojen kehittämishankkeiden rahoituksella tavoitellaan luovien alojen ja tapahtuma-alan yritysten uusiutumista, kasvua ja kansainvälistymistä sekä näiden toimialojen elpymistä. Kehittämishankkeiden keskeisiä kriteerejä ovat hankkeiden innovatiivisuus (uutuusarvoa vähintään kansallisesti), yritysten toimintatapojen kehittäminen ja uudistuminen.
Lisäksi arvioidaan hakijan osaamista ja kyvykkyyttä toteuttaa hanke sekä hankkeen toteutussuunnitelmaa. Mahdollisesti syntyvät ekosysteemivaikutukset luovan talouden ja tapahtuma-alan toimijoiden kasvun ja kansainvälistymisen edistämiseksi huomioidaan myös.

Rahoitettavan hankkeen hyväksytyt kokonaiskustannukset ovat enintään 100 000 euroa, josta Business Finland myöntää avustuksena 50%. Rahoitus on de minimis -tukea. Myönnetystä rahoituksesta 70% voidaan maksaa ennakkona.

Kaikkien Suomen kestävän kasvun ohjelmasta (RRF) rahoitettavien hankkeiden tulee päättyä viimeistään joulukuussa 2025.

Kenelle rahoitusta voidaan myöntää?

Rahoitusta voidaan myöntää taloudellista toimintaa harjoittaville yksiköille, ei kuitenkaan luonnollisille henkilöille. Tästä syystä toiminimien rahoittaminen ei ole mahdollista. Rahoituksen saajalla tulee olla edellytykset kannattavaan liiketoimintaan ja kasvuun. Toimijalla tulee olla uskottavat henkilö- ja taloudelliset resurssit kehittämishankkeen toteuttamiseen ja sen tulosten hyödyntämiseen liiketoiminnassaan, esimerkiksi tiimi jossa vähintään yksi henkilö vastaa täysipäiväisesti liiketoiminnan kehittämisestä.

Miten haet rahoitusta?

Hakija ja hakemuksen perustiedot täytetään Business Finlandin sähköisessä asiointipalvelussa.

Hakuaikataulu

Hakemus on jätettävä viimeistään 31.10.2021. Kestävän kasvun rahoitusta luoville aloille myönnetään alustavan suunnitelman mukaisesti vuosina 2021, 2022 ja 2023 yhteensä 9 miljoonaa euroa.

Lisätietoa hausta

Business Finland järjesti infotilaisuuden luovien alojen innovaatiohausta 29.9.2021 klo 9:00. Tilaisuuden aikana avasimme haun taustaa ja miten haet rahoitusta. Tilaisuudesta saatavilla webinaaritallenne sekä kooste usein kysytyt kysymykset.

Lisätietoja

Jos haluat lisätietoja hausta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja jätä viesti tunnisteella: RRF – luovien alojen innovaatiorahoitushaku. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Tutustu Suomen kestävän kasvun ohjelmaan.

Hakuilmoitusta muokattu klo 12.24 4.10.2021 Lisäykset ja päivitykset: lisätiedot, webinaaritallenne sekä usein kysytyt kysymykset.

#KestäväKasvu