Siirry sisältöön
Uutinen 19.05.2021

Kansainväliset rahoituslaitokset tarjoavat suomalaisyrityksille globaalit markkinat

Business Finland on koonnut yritysten avuksi tiiviin tietopaketin kansainvälisistä rahoituslaitoksista ja niiden tarjoamista kestävistä liiketoimintamahdollisuuksista.

Business Finland ja ulkoministeriö auttavat suomalaisyrityksiä hyödyntämään paremmin kansainvälisten rahoituslaitosten – kuten maailmanpankkiryhmän ja alueellisten kehityspankkien – tarjoamia kestäviä liiketoimintamahdollisuuksia. Tuotamme tietoa ja neuvomme yrityksiä kansainvälisten rahoituslaitosten tarjoamista hankinta- ja investointirahoitusmahdollisuuksista.

Kansainvälisten rahoituslaitosten rahoitusvirrat kehittyville markkinoille nousevat vuositasolla noin 150 miljardiin dollariin ja osan toiminta kattaa lisäksi useita kehittyneitä markkinoita etenkin Euroopassa. Niiden rahoittamien julkisten hankintojen kirjo on moninainen suurista infrastruktuurihankkeista tavaroiden ja asiantuntijapalveluiden ostoihin. Perinteiset investointirahoitusmahdollisuudet keskittyvät pääasiassa suuriin hankkeisiin ja pienille innovatiivisille yrityksille on tarjolla mahdollisuuksia esimerkiksi valittujen verkostoitumisohjelmien puitteissa. Toimialakirjo on laaja – siihen kuuluu muun muassa energia, liikenne, kaupunkien kehittäminen, vesihuolto, terveydenhuolto ja koulutus.

Olemme nyt koonneet verkkosivullemme tietopaketin kansainvälisistä rahoituslaitoksista ja niiden tarjoamista liiketoimintamahdollisuuksista.

Uusi Snapshot of International Financial Institutions – Opportunities for Sustainable Business  -julkaisumme auttaa kartoittamaan:

  • Lupaavimpia kansainvälisten rahoituslaitosten tarjoamia liiketoimintamahdollisuuksia
  • Olennaisimpia toimialoja ja kohdemaita, joilla kansainväliset rahoituslaitokset toimivat
  • Lupaavimpia yksittäisiä kansainvälisiä rahoituslaitoksia ja niiden tarjoamia mahdollisuuksia

”Kansainväliset rahoituslaitokset tarjoavat suomalaisille yrityksille suuret ja kasvavat globaalit markkinat, joilla meillä on mahdollisuuksia menestyä nykyistä huomattavasti paremmin. Kansainvälisten rahoituslaitosten luomat moninaiset liiketoimintamahdollisuudet ovat suhteellisen turvattuja ja voivat tarjota yrityksillemme oivia väyliä laajempaan kansainväliseen liiketoimintaan etenkin nopeasti kasvavilla kehittyvillä markkinoilla” korostaa Kiira Kärkkäinen, Senior Advisor for International Project Funding, Business Finlandista.

”Meille on tärkeää auttaa suomalaisia yrityksiä pääsemään paremmin kiinni kansainvälisen rahoituksen tuomiin kestäviin liiketoimintamahdollisuuksiin. Tämä on tärkeä osa Developing Markets Platform ja Mega Opportunities -aloitteitamme ja täydentää työtämme EU-rahoituksen saralla” toteaa puolestaan Mirja Kaarlela, Senior Director for Global Initiatives, Business Finlandista.

ILMOITTAUDU MUKAAN WEBINAARIIN 

Tervetuloa kuulemaan lisää kansainvälisten rahoituslaitosten tarjoamista liiketoimintamahdollisuuksista ja uudesta palvelumallistamme näiden mahdollisuuksien edistämiseksi. Webinaari järjestetään 27.5. klo 9.00. 

Lue lisää ja ilmoittaudu 24.5.2021 mennessä.