Siirry sisältöön
Uutinen 15.06.2021

Nokian veturihanke kiihdyttää vientiteollisuutta 5G- ja tekoälysovelluksilla

AISA (Artificial Intelligence for Situational Awareness) -projektissa vahvistetaan suomalaisten teollisuusyritysten ja tutkimuslaitosten kykyä hyödyntää tilannetietoisuutta.

AISA-projekti keskittyy tekoälyn ja anturoinnin avulla luotavan tilannetietoisuuden hyödyntämiseen. Sensoriteknologioista keskitytään erityisesti video-, kuva- ja audiodatavirtojen jalostamiseen moderneilla koneoppimisen menetelmillä. Uusia reunalaskenta- ja 5G-ratkaisuja hyödyntämällä voidaan vastata teollisten sovellusten toiminnan kannalta kriittisiin vasteaikavaatimuksiin.

Nokia valittiin vuonna 2020 yhdeksi Business Finlandin veturiyritysten haastekilpailun voittajista. Kesäkuussa 2021 alkava kolmivuotinen AISA on osa Nokian vetämää veturihanketta, jossa Suomesta tehdään teollisuuden 5G-verkkojen edelläkävijä.

AISA-projektin kumppaneina toimivat Nokia Technologies, Valmet Automation, Mirka, Insta, Ficolo, TopDataScience ja Tampereen yliopisto. Projektin fasilitaattorina toimii teollisuuden innovaatioalusta DIMECC. Projektin kokonaisbudjetti on 12 miljoonaa euroa, ja sen rahoittavat Business Finland ja osallistujayritykset.

Lue englanninkielinen tiedote

Tutustu veturiyritysten ja -ekosysteemien rahoitukseen