Siirry sisältöön
Uutinen 11.06.2021

Suomen kestävän kasvun ohjelman vetyhaku (IPCEI) käynnistyy

Business Finland ja työ- ja elinkeinoministeriö käynnistivät lokakuussa 2020 aiehaun suomalaisten yritysten kiinnostuksesta osallistua vetyyn liittyvään IPCEI-hakuun. Nyt Business Finland avaa varsinaisen vetyhaun.

IPCEI (Important Projects of Common European Interest) on jäsenmaiden kansalliseen rahoitukseen pohjaava toimintamuoto, jolla Euroopan uutta teollisuusstrategiaa viedään käytäntöön.

IPCEIn tavoitteena on löytää uusia tutkimukseen ja kehitykseen pohjaavia ratkaisuja osana eurooppalaista vedyn tuotantoon ja käyttöön liittyvää arvoketjua.
Suomen tavoitteena on kehittyä globaaliksi kärkimaaksi vety- ja kiertotalouden, korkean jalostusarvon biotuotteiden ja päästöttömien energiajärjestelmien ja muiden ilmasto- ja ympäristöratkaisujen aloilla vähentää kasvihuonekaasupäästöjä sekä nopeuttaa muutosta fossiilittomaan liikenteeseen ja lämmitykseen.

Valituilla ehdotuksilla laajaa vaikuttavuutta eurooppalaiseen energiamurrokseen

Tutustu vetyhakuun ja Suomen kestävän kasvun ohjelmaan.

Vety-IPCEI toteutetaan osana Suomen kestävän kasvun ohjelmaa sekä EU:n elpymisvälinettä (Next Generation EU). Lisätietoa työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteessa.

Suomen kestävän kasvun ohjelma vauhdittaa kilpailukykyä, investointeja, osaamistason nostoa sekä tutkimusta, kehitystä ja innovaatioita. Elpymisrahoituksella edistetään elinkeinorakenteen uudistumista ja suomalaisten yritysten kestäviin ratkaisuihin perustuvaa kilpailuetua. 

Suomi on aiemmin osallistunut kahteen akkuihin liittyvään IPCEI-menettelyyn yhteensä seitsemän suomalaisen hankkeen myötä.

Lisätietoja

Ecosystem Lead, Tero Ijäs, Business Finland
Puhelin +358 50 599 2620, tero.ijas (at) businessfinland.fi

#KestäväKasvu