Siirry sisältöön
Uutinen 10.11.2021

Turvaa kilpailukykysi tulevaisuudessa – rahoitusta tarjolla innovatiivisille vihreille ideoille

Nyt avoinna oleva Suomen kestävän kasvun ohjelman innovatiivisten kasvuyritysten haku tarjoaa rahoitusta tutkimus- ja kehitystoimintaan. Jos yrityksesi pöytälaatikosta löytyy idea, jolla on kansainvälistä potentiaalia ja se sopii kestävän kehityksen ajatusmalliin, tämä haku on juuri sinulle.

Minkälainen projekti sopii tähän hakuun?

Rahoitettava projekti tai idea voi olla alkuvaiheessa ja edellyttää vielä markkinatutkimusta sekä tuotekehitystä. Haussa etsitään juuri tällaisia hiomattomia timantteja, jotka voivat potentiaalisesti muuttaa toimialaa. Sähköinen asiakaspalvelumme auttaa, jos tarvitset apua.

Mitä idealta ja yritykseltä vaaditaan?

Idean tulee olla innovatiivinen ja täyttää vaatimukset vihreästä siirtymästä sekä tutkimuksellisesta työstä. Projekti voi siis tukea kestävää kehitystä, hillitä ilmastonmuutosta tai edistää hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamista. Lisäksi tässä haussa otetaan huomioon ainoastaan midcap-koon ja sitä pienemmät yritykset. Yrityksellä tulee olla liiketoimintasuunnitelma, riittävän laaja tiimi, jolla rahkeet riittävät myös kansainväliseen liiketoimintaan sekä omarahoitus varmistettuna.

Mistä rahoituksessa on kyse ja paljonko sitä voi saada?

Rahoitus on avustusta EU:n RRF-elpymisvälineen (RRF, Recovery and Resilience Facility) mukaisesti, eikä sitä tarvitse maksaa takaisin. Sillä ei voi kuitenkaan kattaa koko projektin kustannuksia, vaan rahoitusta voi saada yrityksen koosta riippuen 40-50% koko projektin toteutuneista kustannuksista.

Miten rahoitusta haetaan?

Tutustu rahoitushakuun tarkemmin hakusivulla, josta löytyy myös tunnin mittainen infowebinaari hausta.

Aloita rahoitushaku ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun tunnisteella "RRF-kasvuyritysten innovaatiotuki". Tämän jälkeen asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä ja avustaa hakemuksen täyttämisessä.

Haku on jatkuva vuoteen 2023 asti, mutta mitä pikimmin jätät hakemuksen, sitä nopeammin saat vastauksen mahdollisesta rahoituksesta!

Lue lisää ja hae!

#KestävääKasvua