Siirry sisältöön
Uutinen 27.01.2022

Matkailun tapahtumat DACH ja Benelux-markkinoilla

Vuonna 2022 kevään ja syksyn aikana järjestetään useita paikallisia työpajoja ja muita fyysisiä tapahtumia. Esimerkiksi DACH- ja Benelux-markkinoilla tapahtumakalenteriin lisätään 12 uutta tapahtumaa, kun Visit Finland yhteistyössä Nordic Marketingin kanssa ottaa uudelleen käyttöön Sales Run -tapahtumaformaatin.

Sales Run -myyntikiertue koostuu kolmesta peräkkäisestä illasta ja niitä toteutetaan Saksan, Alankomaiden, Belgian ja Sveitsin tärkeimmissä kaupungeissa. Osallistujamäärän odotetaan olevan yhteensä noin 20–30 matkanjärjestäjää ja potentiaalista matkatoimistoa per ilta. Yhdessä tapahtumassa on vain 40–50 henkeä, joten peruuttamisriski on vähäinen. Markkinatapahtumien ohella MidnightSun-työpaja toivottaa kansainväliset ostajat tervetulleiksi kesäkuussa workshoppiin ja FAM-matkoille Turkuun ja Naantaliin. Syksyllä yhteistyönä toteutetut Nordic Workshop Frankfurtissa, Viron kanssa järjestettävä myyntitapahtuma Zurichissa ja 5 Country Workshop -myyntitapahtumat Belgiassa ja Hollannissa mahdollistavat uusien matkanjärjestäjien tapaamisen, kun kutsujamaina toimii useita järjestäjiä. Kaikki tapahtumat, niin Suomessa kuin markkinoilla, järjestetään ajankohtaiset turvallisuustoimenpiteet ja terveystilanteet huomioon ottaen.
Tutustu Visit Finlandin tapahtumiin.

Maailmanlaajuiset virtuaaliset tapahtumat

Olemme saaneet viime vuoden aikana runsaasti kokemusta verkkotapahtumien järjestämisestä. Nyt kun alkuvuoden suuret tapahtumat Matka Messut ja ITB on peruttu, niin järjestämme tänä vuonna kaksi suurempaa virtuaalista myyntitapahtumaa, joissa on koottu yhteen kaikki näistä tapahtumista saamamme kokemukset.

Maaliskuun lopussa järjestettävä virtuaalinen tapahtuma "The Great Outdoors -webworkshop" tuo yhteen noin 50–200 ostajaa ympäri maailmaa. Tapahtuma alkaa 60 minuutin webinaarilla, jossa on mukana Suomen parhaita ulkoilu- ja luontoasiantuntijoita. Tapahtuma vastaa matkailijoiden puolelta lisääntyvään kysyntään kokea enemmän luonnossa. Webinaarin jälkeisessä työpajaosuudessa aasialaisia ostajia voi kohdata 29.3. klo 8–17 ja amerikkalaisia sekä eurooppalaisia ostajia 31.3. klo 16-22. Vastaavanlainen tapahtuma järjestetään 18.10. teemalla "Finland, Winter Wonderland".

Visit Finlandin muut aktiviteetit

Visit Finland on aktiivisesti esillä matkanjärjestäjille, matkatoimistoille ja kuluttajille erilaisten kampanjoiden avulla. Muista aktiviteeteista kerromme lisää What's Up-Saksa -virtuaalitapahtumassa 17.3.2022.

Lyhyt yhteenveto Visit Finlandin kansainvälisistä tapahtumista vuonna 2021

Tapahtumat ovat olleet hyviä tapoja kohdata uusia kontakteja ja pitää yllä vanhoja kumppanuussuhteita. Digitalisaatio, pandemian aiheuttamat aikataulujen muutokset ja uudet säädökset ovat vaikuttaneet viime vuosina valtavasti työpajojen ja messujen järjestämiseen. Näistä haasteista huolimatta Visit Finland onnistui hyödyntämään parantuneen terveystilanteen syksyllä 2021 järjestäen viisi FAM-matkaa ja yhdeksän myyntitapahtumaa eri markkinoilla. Tarvittiin kuitenkin uusi tapa mahdollistaa yhteistyö, sillä myyntitapahtumia oli vuoden 2018 aikana peräti 35 kappaletta ja vuonna 2019 20 kappaletta.

Fyysisten tapaamisten määrän laskun kompensoimiseksi Visit Finland oli erittäin aktiivinen digitaalisesti ja järjesti 14 virtuaalista myyntitapahtumaa. Verkkotapahtumien lisäämisen ansiosta suomalaisten matkailutoimijoiden ja globaalien ostajien välillä järjestettiin viime vuonna yli 1 100 kahdenkeskistä online-tapaamista.