Siirry sisältöön
Uutinen 16.06.2022

Midnight Sun Workshop -myyntitilaisuus Turussa oli onnistunut

Tapahtumassa oli yli 1500 laadukasta kohtaamista suomalaisten myyjien ja kansainvälisten ostajien välillä.

Visit Finlandin, Finnairin, Visit Turun ja Visit Naantalin yhteistyössä järjestämä myyntitilaisuus Midnight Sun keräsi kesäkuun alkupuolella lähes 150 matkanjärjestäjää eri puolelta maailmaa Turkuun ja Naantaliin. Yli sata suomalaista matkailualan ammattilaista esitteli ja myi heille omia tuotteitaan. Mukana oli sekä yrityksien kuin myös alueorganisaatioiden edustajia. Midnight Sun tapahtuma järjestettiin nyt toisen kerran. Ensimmäinen tapahtuma pidettiin Tampereella kolme vuotta sitten. Tapahtuman tarkoitus on myydä ja esitellä Suomen kesän matkailutuotteita.

Tilaisuus koettiin hyödyllisenä niin suomalaisten myyjien kuin kansainvälisten ostajienkin puolella.

– Kansainväliset live myyntitapahtumat ovat tietysti liiketoiminnalle kullanarvoisia ja Finnairin kannalta on tärkeää, että matkatoimisto- ja matkanjärjestäjäkumppanimme näkevät ja kokevat tuotteemme matkustaessaan tapahtumiimme. Viimeisten vuosien kasvu globaaliksi verkostolentoyhtiöksi sekä uusien reittien avaus tarkoittavat samalla myös enemmän mahdollisuuksia koko matkailuelinkeinollemme, toteaa Finnairin globaalin myynnin kehityspäällikkö Anssi Partanen.

Myös alueorganisaatiota edustava Maria Rasmussen Visit Porista piti tilaisuutta hyödyllisenä oman alueensa näkökulmasta. Monet Rasmussenin tapaamista ostajista tiesivät jotain Suomen rannikosta ja saaristosta, mutta Pori ja Rauman alue olivat useille heille uusia, mutta erittäin mielenkiintoisia kohteita.

– Minulla on ollut tänään hyödyllisiä tapaamisia ja yllätyin positiivisesti uusien potentiaalisten kontaktien määrästä, sanoo Visit Savonlinnan Tanja Lajunen.

Pohjois-Amerikassa toimivalle Kensington Toursin edustaja Monica Poulolle tämä oli puolestaan ensimmäinen vierailu Suomessa.

– Olemme olleet tutustumismatkalla Järvi-Suomessa ja palvelujen tarjonta hämmästytti siellä. Minusta Suomi on kaunis maa. Ihailen myös paikallisten matkailuihmisten intohimoa heidän omaan työhönsä. Asiakkaamme hakevat matkoiltaan jotakin täysin erilaista, joten voisin kuvitella heidän matkustavan Suomessa myös Helsingin ulkopuolelle eikä kesäinen Lappikaan ole poissuljettu. Järvi-Suomi voisi olla varmasti myös potentiaalinen destinaatio meille.

Saksalainen Sonja Sabrina Frey Hauser Exkursionenista koki tilaisuuden myös tärkeänä oman työnsä näkökulmasta: Hänen tarkoituksensa oli löytää uusia myytäviä alueita Suomesta, mikä onnistuikin myyntitilaisuudessa hyvin. Intialainen Loveleen Panache Essel Leisurista pitää Suomea taas jopa eräänlaisena henkisen muutoksen kohteena, kun heidän asiakkaansa pääsevät kokemaan täällä uniikkeja elämyksiä kuvankauniissa maassamme ja kaiken lisäksi vieläpä omassa rauhassa.

Visit Finlandin Saksan markkinaedustajan Suvi Pribillan mielestä matkanjärjestäjien tutustumismatka Suomeen helpottaa hahmottamaan niin itse matkailutuotteita kuin myös etäisyyksiä ja logistiikkaa.

– On mahtavaa, että matkanjärjestäjät pääsevät näkemään Suomen kesän, koska talvituote on jo useille tutumpi. Joten tämä on mahtava mahdollisuus näyttää mitä kaikkea Suomen kesä tarjoaa, sanoo Pribilla.

Kysyttäessä tunnelmia Visit Finlandin myynninedistämisen tiimin päälliköltä Mervi Toivoselta, kuulee iloisen kommentin onnistuneesta tapahtumasta:

– Mahdollistimme yli 1.500 kohtaamista kansainvälisten ostajien ja suomalaisten myyjien välillä. Kiitos siitä kuuluu koko järjestäjätiimille: saimme yhteistyöllä erittäin laadukkaan tapahtuman aikaan, mikä näkyy myös saadussa palautteessa niin myyjiltä kuin ostajiltakin, iloitsee Mervi Toivonen.

Seuraava vastaava tapahtuma järjestetään jälleen kahden vuoden päästä. Joten tapaamisiin Midnight Sun -workshopissa 2024!